Man rijdt in op buschauffeur Amersfoort

AMERSFOORT - De politie onderzoekt een poging tot doodslag op een buschauffeur in Amersfoort.
Vrijdagmiddag rond half zes werd de 69-jarige buschauffeur uit Hooglanderveen bij de spoorwegovergang aan de Amersfoortsestraat expres aangereden door een automobilist.
De spoorwegovergang was wegens werkzaamheden langere tijd gesloten. De 69-jarige man zag op een gegeven moment dat een blauwe auto met kenteken SV-SV-41 de rij wachtende auto's voorbij probeerde te rijden. De auto werd bestuurd door een man en er zaten verder een vrouw en een kind in.
De buschauffeur gaf de bestuurder een stopteken en waarschuwde hem dat hij niet door kon rijden. De bestuurder van de auto keek de man aan en reed door. De 69-jarige man raakte daarbij licht gewond aan zijn rechterbeen. Toen de auto uiteindelijk stopte, sprak de 69-jarige man de bestuurder in diens auto aan, waarop de bestuurde uitstapte, bedreigingen uitte en de man probeerde te trappen. De bijrijdster riep de man, waarop hij terugkeerde naar de auto.
De bestuurder is een blanke man van ongeveer 1.90 lang, rond de 30 jaar oud, slank postuur, donker halflang, onverzorgd haar, donkere kleding en schoenen. Getuigen bellen 0900–8844.