Kort nieuws: Gewonde bij botsing met bus

REGIO - In Utrecht botste een dronken bestuurder gisteravond tegen een andere auto aan op het Westplein.
Agenten zagen de twee bestuurders staan en besloten een handje te helpen. Uit voorzorg moesten beide automobilisten blazen. Daarbij bleek een 47-jarige bestuurder dronken. Omdat de man een beginnende bestuurder was, moest hij zijn rijbewijs inleveren.
* Een 43-jarige koperdief in Utrecht is zondag bijna onder een auto gelopen toen hij werd betrapt door agenten op een bouwterrein bij het Attleeplantsoen. Toen hij de agenten zag, probeerde hij zich vergeefs te verstoppen. De man is aangehouden. Zijn fietstassen zaten vol met koper.
Op de Biltse Rading in Utrecht zijn zondagavond een vrouw en kind gewond geraakt na een aanrijding tussen twee auto's. De botsing ontstond toen een 56-jarige automobilist door groen reed op de kruising onderaan de afrit van de A27.
De auto werd daarbij aangereden door een 47-jarige bestuurder die door rood reed.
Een kind in de auto van de 47-jarige bestuurder raakte gewond en moest naar het ziekenhuis.
Een 41-jarige vrouw liep zware verwondingen op in haar gezicht.
* Drie inbrekers zijn na een achtervolging door de politie aangehouden op de Europaweg. Een getuige zag de mannen zondagavond inbreken in een huis op de Zuiderbreedte en gaf een goede beschrijving aan de politie. Die zag het drietal tussen de 20 en 23 jaar uit Woerden en De Meern rijden op de Burgemeester Middelweerdlaan en zette de achtervolging in. In de auto werd inbrekersgereedschap aangetroffen.
* In Montfoort is gistermiddag uit een tuin een verkiezingsbord gestolen. De dief wilde in een bus stappen, toen agenten hem aanspraken. Hij reageerde niet, waarop de agenten hem uit de bus hebben gehaald. Hij verklaarde dat hij het bord met paal en al had meegenomen, maar waarom - dat is niet duidelijk. Hij heeft een bekeuring gekregen.
* Voetstappen in de sneeuw hebben een jonge fietsendief in Utrecht verraden. Getuigen zagen de jongen op verdachte wijze bezig met fietsen op de Kandinskystraat. Agenten troffen ter plekke wel de fietsen aan, maar niet de jongen. Toen agenten de schoenafdrukken in de sneeuw volgden, vonden zij de 15-jarige jongen uit Utrecht. De jongen is aangehouden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.