Kort nieuws: Geld voor lokale omroep Nieuwegein

REGIO - De lokale omroep RTV9 krijgt ruim 35.000 euro van de gemeente Nieuwegein. RTV9 richt zich niet alleen op Nieuwegein, maar maakt ook programma's voor de gemeenten IJsselstein en Lopik. Sinds dit jaar zijn gemeenten volgens de Mediawet verplicht om hun lokale omroep te bekostigen.
* Politiepaard Gambler van het Korps Landelijke Politiediensten gaat vandaag met pensioen. Na 16 jaar hard werken mag hij het rustiger aan gaan doen. Gambler werd de laatste jaren vooral ingezet om nieuwe ruiters in te werken. Het politiepaard gaat nu naar het rusthuis voor oude paarden De Paardenkamp in Soest.
* De vrouw die gisterochtend gewond raakte bij een ongeluk in Utrecht maakt het goed. De 35-jarige automobiliste ligt in het Hofpoortziekenhuis in Woerden. Ze reed 's ochtends over de Tematerweg, toen ze tegen een boom reed, waarschijnlijk door de gladheid. Ze kwam half in de sloot terecht, en wist zelf uit haar auto te klimmen.
* De gemeente Maarssen gaat het groot onderhoud aan de Floraweg naar voren halen. De weg is op meerdere plekken flink beschadigd door de vorst en de sneeuw van de afgelopen weken. Eigenlijk zou de Floraweg volgend jaar worden aangepakt, maar omdat hij nu door gaten niet meer veilig is, gebeurt dat dus eerder.
* De brand die maandagochtend woedde in een opslagbox in Overvecht in Utrecht is aangestoken, denkt de politie. Het vuur ontstond aan de Rapenburchdreef en kon nadat de eigenaar de box had opengemaakt, snel worden geblust. De politie zoekt nog mensen die iets van de brand hebben gezien.
* Een straatrover die gisteravond laat toesloeg in Nieuwegein is nog steeds spoorloos. Een fietsend meisje van 16 werd op de Zwanenburgstraat bedreigd door een man met een vuurwapen, die haar pas en pincode wilde hebben. Toen hij die had, ging hij er vandoor.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.