Kort nieuws: Veenendaalse flessenmeppers gepakt

REGIO - De politie heeft twee verdachten opgepakt voor een eerdere mishandeling. De jongens zouden op 23 januari op de Veenslag in Veenendaal twee fietsers hebben uitgescholden en ze vervolgens hebben mishandeld. De slachtoffers werden onder andere met flessen geslagen en één van hen raakte gewond aan zijn hoofd.
* In Amersfoort is een 16-jarige jongen beroofd. Het slachtoffer werd dinsdagavond op het Enkeerpad door een groep jongens van zijn fiets geslagen. De jongens gingen er vandoor met zijn pinpas.
* Door de crisis kloppen steeds meer Nieuwegeiners bij de gemeente aan voor schuldhulpverlening. Om dat op te vangen krijgt de gemeente extra geld van het Rijk. Nieuwegein stopt dat vooral in het project Thuisadministratie, want volgens de gemeente is voorkomen beter dan genezen.
* De Amersfoortse VVD heeft de motie tegen de aanleg van een woonwagencentrum in Vathorst toch niet ingediend. Volgens de partij is er op dit moment te weinig steun in de raad. Na de gemeenteraadsverkiezingen wil de partij het onderwerp opnieuw op de agenda zetten. De partij ziet meer in sociale woningbouw.
* De lokale omroep RTV9 krijgt ruim 35.000 euro van de gemeente Nieuwegein. RTV9 richt zich niet alleen op Nieuwegein, maar maakt ook programma's voor de gemeenten IJsselstein en Lopik. Sinds dit jaar zijn gemeenten volgens de Mediawet verplicht om hun lokale omroep te bekostigen.