Blootblaadje op Utrecht CS blijkt stunt

UTRECHT - Op verschillende stations is donderdagochtend een krant met foto's van blote borsten verspreid. Het zogenoemde Tietenblaadje dook in ieder geval op in Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en Haarlem. Het is
een stunt van ontwerpbureau Boerenjongens.
In het gratis magazine op tabloidformaat staan grote kleurenfoto's van vrouwen die voor de camera hun T-shirt omhoogtrekken. Op de platen zijn wel de naakte borsten, maar niet de gezichten van de vrouwen te zien.
De foto's lijken allemaal in Rotterdam genomen. Op de verder blanco voorkant van het Tietenblaadje staat alleen de tekst 'Het krantje waar niemand om durfde te vragen is er toch gekomen. Wij zetten de eerste stap. Wie maakt nummer 2?'

HYPE

Conceptbureau Boerenjongens heeft het blad gemaakt, "om te zien hoe een hype ontstaat en hoe media daar mee omgaan". Ze zeggen onder meer te hebbeng eleerd dat Twitter een erg belangrijk medium is geworden voor hypes.
Van het blaadje zijn er 15.000 stuks zijn gedrukt en ze werden onder meer verspreid via de bakken van gratis dagblad Metro op de verscheidene stations. Die heeft direct mensen op pad gestuurd om de blaadjes er weer uit te halen.

REGELS

Ook is het Tietenblaadje in treinen uitgedeeld. Volgens een woordvoerster van de NS is de actie tegen de regels. "Je mag niet zomaar dingen uitdelen in de trein en op het station."
Het personeel van de spoorwegen is gevraagd de Tietenblaadjes die zij tegenkomen, weg te gooien."Wij willen niet dat onze reizigers ongevraagd geconfronteerd worden met dingen die zij aanstootgevend kunnen vinden."
De dames in het blad zijn op straat aangesproken en hebben per persoon 50 euro gekregen voor het poseren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.