Kort nieuws: Man bedreigt campingbaas Soest

REGIO - In de bossen bij Soest is een man uit Harmelen aangehouden. Hij zou een campingeigenaar hebben bedreigd, toen deze iets zei over zijn loslopende honden. De campingbaas belde de politie, die de 46-jarige hondenbezitter in de buurt kon aanhouden.
* Jan Verduin, een van de bekendste inwoners van Leusden, is overleden. Hij was al een paar jaar ziek. Jan Verduin schreef een groot aantal boeken over de geschiedenis van Leusden en de dorpen Achterveld en Stoutenburg. Ook publiceerde hij veel in kranten.
* Een dronken automobilist in Amersfoort heeft een aantal betonblokken geramd op de Poortersdreef. De man was vervolgens spoorloos, maar de politie vond hem op de Forel. Op het bureau bleek dat hij ongeveer 5 keer de toegestane hoeveelheid op had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij is zijn rijbewijs kwijt.
* Utrecht gaat strenger optreden tegen vrachtwagens en busjes die in de binnenstad voor opstoppingen zorgen.
Het gaat om het bevooraden van de winkels en horeca buiten de speciale tijden. Het brengen van de voorraden moet vroeg in de ochtend en mag geen overlast geven voor het winkelend publiek. Controleurs gaan volgende week bekeuren.