Kort nieuws: Inbrekers slaan toe in Harmelen

REGIO - In Harmelen zijn inbrekers actief geweest bij een huis op het industrieterrein Harmelerwaard. Toen de bewoonster thuis kwam stond de voordeur open en brandde er licht. De politie heeft niemand gevonden, wel was er ingebroken in enkele bedrijfspanden naast het huis.
* In Vianen is een 18-jarige jongen opgepakt voor het vernielen van een winkelruit in de Voorstraat. Getuigen konden de jongen aanwijzen in een kroeg in de buurt.
* In Veenendaal is een auto aan de Kerkewijk in brand gestoken. De politie heeft deze brandstichting in onderzoek.
* De politie in Zeist heeft een 26-jarige veelpleger betrapt bij een inbraak in de sporthal aan de Graaf Lodewijklaan.De man had de buit al klaar staan.
* De Utrechtse politie heeft een 17-jarige veelpleger aangehouden. De jongen werd betrapt in een tuin aan de Spijkerstraat met inbrekersspullen op zak. Ook waren er al braaksporen aan de schuifpui.
* Snelkrakers hebben vrijdagnacht hun slag geslagen bij een bedrijf aan de Krugerstraat in Utrecht, Volgens getuigen sloegen drie mannen met bivakmutsen de ruiten in en gingen er vandoor met laptops. Met hun vluchtauto werden ook nog twee geparkeerde wagens beschadigd.
* In Bilthoven is een 40-jarige automobiliste op de Koperwieklaan tegen een lantaarnpaal gereden. De vrouw was onwel geworden en van de weg geraakt. Een ambulance heeft de vrouw naar een ziekenhuis gebracht.
* In Maarssenbroek zijn drie jongens aangehouden voor het vernielen van autoruiten in Reigerskamp. De jongens van 14 en 16 jaar werden ontdekt door de politie en buurtbewoners. Uit de auto's was nog niets gestolen.
* In Soest zijn drie jongens van 13 en 14 jaar aangehouden voor vernielingen bij een flat aan de Rubenslaan. Het trio had een steen door de ruit gegooid.
* In Baarn is een dronken automobilist van de weg gehaald. De politie zag dat de 26-jarige man grote moeite had bij het parkeren bij de voetbalclub aan de Geerenweg. Na de blaastest moest hij ook zijn rijbewijs inleveren.
* De Amersfoortse politie heeft een 45-jarige veelpleger op heterdaad betrapt bij een inbraak.De man had het voorzien op woningen aan de Evertsestraat.
* In Woerden zijn twee mannen aangehouden aan de Sleper in een auto met gestolen kentekenplaten uit Litouwen. Het duo is aangehouden en de politie onderzoekt waar de auto vandaan komt.
* De opknapbeurt van drie sociaal-culturele centra in Houten-Noord is klaar. Het gaat om De Meerkoet, De Grote Geer en Nieuwoord. Maandag mogen de clubs en verenigingen een kijkje nemen. Vooral Nieuwoord ziet er een stuk beter uit na de zware brand vorig jaar.
* In Amersfoort is een 42-jarige automobilist zijn rijbewijs kwijt. De dronken man werd betrapt op de Ringweg Koppel.
* In de bossen bij Soest is een man uit Harmelen aangehouden. Hij zou een campingeigenaar hebben bedreigd, toen deze iets zei over zijn loslopende honden. De campingbaas belde de politie, die de 46-jarige hondenbezitter in de buurt kon aanhouden.
* In Hoevelaken is een dronken automobilist uit Baarn aangehouden. De 42-jarige man slingerde over de
Westerdorpsstraat.Hij was zijn rijbewijs al kwijt wegens dronken rijden en nu gaat de rechter de zaak afhandelen.
* In een woning aan de Utrechtse Esdoornstraat is een hennepkwekerij opgerold. De politie kwam langs na een tip over een inbraak en vond de planten in drie slaapkamers. De eigenaar van het huis wist van niets en wijst naar de huurder, die spoorloos is.
* De politie moest vrijdagnacht uitrukken voor diverse ongelukken op de Weerdsingel OZ,die allemaal met de plotselinge gladheid te maken hadden. Een fietsster raakte gewond aan hoofd en een bromfietser brak zijn been na een val. Op verzoek van de politie heeft de gemeente gestrooid.