Brandweer Zeist uren bezig met kat in boom

ZEIST - De brandweer in Zeist is enkele uren bezig geweest met het redden van een kat uit de boom aan de Oude Woudenbergse Zandweg.
Buurtbewoners zagen de kat zitten en alarmeerde daarop de dierenambulance, maar die kreeg het dier ook niet uit de boom.
De brandweer rukte uit met een hoogwerker, maar de kat liet zich niet vangen. Het dier vluchtte in paniek naar een uitstekende tak De brandweer heeft samen met de hulp van de buurtbewoners een doek onder de tak gehouden zodat ze de kat konden laten vallen.
Maar de kat weigerde halsstarrig en er moest nog een brandweerwagen uitrukken. Met de ladderwagen konden de brandweermensen wel bij de kat komen en aan de tak schudden.
Uiteindelijk viel de poes uit de boom precies in het doek van de redders. Een buurtbewoonster pakte de kat vast en ving hierbij een paar raken krabben op van de kat. Het dier is door de dierenambulance gecontroleerd op een chip om de eigenaar te achterhalen. Helaas had de kat geen chip en is daarom overgebracht naar het asiel.