Wolfsen: Val kabinet ongelukkige timing

UTRECHT - De vier grote steden (G4) noemen het treurig dat de val van het kanbinet samenvalt met de komende gemeenteraadsverkiezingen.
"In de vier grote steden (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht) spelen veel grote kwesties, zoals werkloosheid, onderwijs, integratie en stadsvernieuwing die nu dreigen te worden ondergesneeuwd door de landelijke politiek. Dat is heel spijtig'', aldus de Utrechtse burgemeester Aleid Wolfsen als voorzitter van de G4.
Volgens hem weten de nieuwe gemeentebesturen die straks gevormd worden niet waar ze aan toe zijn en zal
er veel onduidelijkheid bestaan over de hun financiële situatie.
De val van het kabinet komt ongelegen in deze economische tijden. Dat stellen zaterdag het Interprovinciaal Overleg (IPO) en de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). "Er is nu een kabinet nodig dat krachtig regeert en structurele hervormingen kan doorvoeren om de economie stevig te krijgen. We verliezen nu in termen van regeerkracht zeker een half jaar en misschien zelfs wel een heel jaar'', zei de Zuid-Hollandse commissaris van de Koningin Jan Franssen als voorzitter van het IPO zaterdag. ,,We waren ons als provincies aan het voorbereiden op de discussies over de herstructurering van de financiering om 35 miljard euro te besparen, zoals het kabinet wilde. Dat komt nu allemaal stil te liggen.''

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.