Verkiezingsnieuws: Agnes Kant naar Kanaleneiland

REGIO - Agnes Kant van de SP gaat dinsdag op verkiezingscampagne in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Daar wordt een groot aantal huurhuizen gesloopt en de SP is daar fel tegen. SP-Kamerlid Jansen is 's avonds in Hollandsche Rading. Daar is namelijk een verbreding van de A27 gepland en ook dat ziet de SP niet zitten.
* De PvdA in Amersfoort biedt elk bedrijf dat een stageplaats voor mbo'ers heeft een rode roos aan. Amersfoort heeft een groot tekort aan stageplaatsen.Volgens de sociaal-democraten lopen jongeren daardoor vertraging op in hun studie en halen ze minder snel hun diploma. De partij wil dat tekort dit jaar nog oplossen.
* Premier Balkenende is maandagavond in Veenendaal. Hij praat daar met ondernemers. "Ondanks" de val van het kabinet gaat Balkenende toch op verkiezingscampagne, aldus het CDA in Veenendaal.
* De VVD in Wijk bij Duurstede beschuldigt andere partijen ervan dat ze een lijstverbinding verzwijgen. PvdA, SP en GroenLinks hebben die afspraak gemaakt, zeggen de liberalen, maar ze zijn daar niet open over naar de kiezer. Een lijstverbinding is samenwerking tussen meer partijen, waardoor ze bij de verkiezingsuitslag als één partij worden gezien. Daardoor maken ze meer kans op restzetels.
* De verkiezingsmarkt in Nieuwegein is afgelopen weekend uitgelopen op een mislukking. De bedoeling was om de zwevende kiezer over te halen, maar er kwam bijna niemand. Verschillende partijleden wijten de lage opkomst aan de lokatie in Jutphaas.
* Lokale partijen in de regio zijn niet bij met de val van het kabinet. De politici zijn bang dat de aandacht voor de breuk ten koste gaat van aandacht voor de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart. Het debat wordt vaak al gedomineerd door landelijke thema's, maar met de val van het kabinet denken de lokale partijen dat alle ogen nu helemaal op Den Haag zijn gericht.

STEMHOKJE

* RTV Utrecht staat de komende dagen in diverse gemeentes met een stemhokje, om van u te horen wat u van de politiek verwacht. Vandaag stond het stemhokje in Amersfoort, morgen in Woerden.

Val kabinet overschaduwt lokale campagnes
Campagne voeren na de val van het kabinet
Zwevende kiezers mijden verkiezingsmarkt Nieuwegein
Stemhokje van RTV Utrecht in Amersfoort
Val kabinet overschaduwt lokale campagnes