Verkiezingsnieuws: Renswoude in onzekerheid

REGIO - Door de val van het kabinet is er onzekerheid over de gemeentelijke herindeling van Renswoude, Scherpenzeel en Woudenberg. Een grote meerderheid van de inwoners van Renswoude is faliekant tegen de fusie, terwijl Scherpenzeel en Woudenberg wel graag willen. Den Haag moet nu binnen twee weken bepalen of ze nú over de herindeling beslissen of pas na de Tweede Kamerverkiezingen.
* De Partij van de Eenvoud haalt uit naar het huidige stadsbestuur in Utrecht. De nieuwe partij vindt dat het college de luchtkwaliteit in de stad niet serieus neemt en zegt dat het college zich laat leiden door projectontwikkelaars en prestigeprojecten. Mocht de partij na de verkiezingen in de gemeenteraad worden gekozen, dan zegt het een groen alternatief te hebben voor het vervoer in de stad.
* In Hoogland zijn extra maatregelen nodig tegen sluipverkeer, vindt D66. Het dorp heeft al jaren last van sluipverkeer tussen Amersfoort en de A1. Er is al een weg afgesloten, maar de democraten pleiten nu ook voor een 30-kilometerzone in Hoogland.
* Demissionair premier Jan Peter Balkenende heeft maandagavond ondernemers in Veenendaal toegesproken. De bijeenkomst was georganiseerd door het lokale CDA. Lokale ondernemers wilden van Balkenende weten hoe het de komende maanden verder gaat, zonder kabinet, maar met een economische crisis.
* De Amersfoortse binnenstad moet volledig autoluw. Dat zeiden SP en GroenLinks gisteravond tijdens een verkiezingsdebat van RTV Utrecht. Het zou de binnenstad leefbaarder maken en fijner om te winkelen. Andere partijen zijn het daar niet mee eens. Het aantal auto's in de Amersfoortse binnenstad moet omlaag, maar volledig autoluw gaat de partijen te ver.
* Agnes Kant van de SP is op verkiezingscampagne in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. In de wijk wordt een groot aantal huurhuizen gesloopt en de SP is daar fel tegen. SP-Kamerlid Paulus Jansen is vanavond in Hollandsche Rading. Daar is namelijk een verbreding van de A27 gepland en ook dat ziet de SP niet zitten.

STEMHOKJE

* RTV Utrecht staat de komende dagen in diverse gemeentes om van u te horen wat u van de politiek verwacht. Vandaag vindt u ons stemhokje in Woerden. Vanochtend was daar al een verslaggever van RTV Utrecht om te kijken hoe de bezuinigingen van die gemeente effect hebben op het culturele leven.

Demissionair premier Balkenende in Veenendaal
Theater Het Klooster bezorgd over bezuinigingen
Bezuinigingen raken culturele leven Woerden
Demissionair premier Balkenende in Veenendaal
Renswoude in onzekerheid over fusie na val kabinet
U Vandaag-stemhokje in Woerden
Bezuinigingen in Woerden (reportage + liveverslag)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.