Kort nieuws: Man met schotwond meldt zich

REGIO - In Utrecht heeft een man zich bij de politie gemeld met een schotwond. De man zei dat hij in de omgeving van de Van Zijlstraat was aangevallen door een man met een vuurwapen. Hij belde de politie vanuit het ziekenhuis, waar hij op dat moment werd behandeld. De dader zou een blanke man zijn van ca. 40 jaar, met zwart achterover gekamd haar. Hij droeg een camelkleurige jas tot op zijn enkels en donkere puntschoenen.
* Een dronken automobilist uit Breukelen is afgelopen nacht van de weg gehaald. Een blaastest wees uit dat hij twee keer te veel gedronken had. Met een rijverbod van drie uur werd hij naar huis gestuurd. De man bleek hardleers. Nog geen uur later werd de 45-jarige man opnieuw aangehouden. Hij was nog altijd dronken.
* Nieuwegein wil meer groene daken in de gemeente. Inwoners die hun dak willen isoleren met een laag gras of andere beplanting kunnen daar binnenkort subsidie voor krijgen. Met de groene isolatie hoopt Nieuwegein de uitstoot van broeikasgassen in de gemeente te verminderen.
* Zeist wil mensen stimuleren om een energiezuinige verwarmingsketel te kopen. Iedereen die zijn oude ketel laat vervangen, krijgt van de gemeente een subsidie van 500 euro. De oude ketel moet wel ouder zijn dan zeven jaar.
* Nieuwegein gaat voortaan twee keer per maand plastic afval ophalen. Bovendien komen er nu bij flats ook afvalcontainers voor plastic te staan. Sinds oktober werd kunststof een keer per maand ingezameld, maar de gemeente wil eind dit jaar 15 kilo per huishouden ophalen en denkt dat vaker inzamelen daarbij helpt.
* Kanovaarders kunnen vanaf volgende maand in het Valleikanaal terecht bij 12 nieuwe aanlegsteigers. Het recreatieschap begon november vorig jaar met de aanleg van de extra voorzieningen tussen Rhenen en Veenendaal. Zo wordt het nog makkelijker om stukjes met een kano te varen en onderweg te rusten.
* Het betaald parkeren in de Utrechtse wijk Lombok wordt uitgebreid. In het gebied tussen de Vleutenseweg, Oude Rijn en Kanaalstraat, is 65 procent van de bewoners voor parkeermeters, zodat de gemeente per 15 april een betaalplicht invoert.
* GroenLinks is boos over het kappen van bomen rond Lopik, Oudewater en Montfoort. Volgens de partij worden er te weinig bomen voor teruggeplant. Vorige maand zijn langs provinciale wegen in het Groene Hart 375 bomen gerooid, maar er komen er slechts 37 voor terug.
* De 19-jarige Utrechter die na een wilde achtervolging werd opgepakt, was op de vlucht omdat zijn rijbewijs al was ingenomen en hij niet nog meer bekeuringen wilde. De man ging er zaterdag bij een controle in Nieuwegein vandoor en werd achterna gezeten door politieauto's met gillende sirenes en zwaailichten. Hij reed met 150 over de A2 en scheurde daarna onder meer over een fietspad, een voetpad en een busbaan in Parkwijk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.