Aanhoudingen gewelddadige overval Nijkerk

NIJKERK - Het rechercheteam Haven, dat de gewelddadige overval op de 63-jarige Evan 'Boertje' Bouw in Nijkerk onderzoekt, heeft vanochtend, twee verdachten aangehouden.
Het gaat om twee mannen van 22 en 23 jaar, beiden afkomstig uit Bunschoten. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de zaak.
Op zaterdagavond 21 november vorig jaar werd het slachtoffer zwaargewond in zijn woning aan de Havenstraat aangetroffen. De man bleek slachtoffer te zijn geworden van een misdrijf. Een 25-man tellend rechercheteam werd opgetuigd om te onderzoeken wat er zich die avond in de woning heeft afgespeeld.
Door het team werd in de omgeving van de woning van het slachtoffer een buurt- en passantenonderzoek gehouden. Ook werd in het programma ‘Opsporing Verzocht’ een beroep gedaan op getuigen. Informatie die gedurende het onderzoek naar voren is gekomen, heeft er toe geleid dat de twee verdachten in beeld kwamen. Van de twee aangehouden Bunschoters wordt onderzocht welke rol zij hebben gespeeld bij het misdrijf.