VVD wil patat terug in zwembad Dijnselburg

ZEIST - De VVD-fractie in Zeist wil dat er met onmiddellijke ingang weer patat wordt verkocht in zwembad Dijnselburg.
Een opmerkelijk standpunt, omdat VVD-wethouder Berkhout de verkoop van ongezonde snacks uit het zwembad heeft verbannen. Maar volgens de VVD in Zeist botst deze maatregel van de gemeente met het liberale gedachtengoed. De partij is van mening dat ouders een eigen verantwoordelijkheid hebben als het gaat om de opvoeding. De gemeente dient daarin ondersteunend te zijn, maar zeker niet betuttelend, zo staat op de partijsite.
De aanpak van overgewicht bij kinderen kan volgens de VVD bereikt worden door het stimuleren van sport en beweging. In onze campagne benadrukt de VVD dit met de hockeyclinic 'Werk aan beweging'.
De VVD vraagt zich af of het besluit daadwerkelijk gaat leiden tot minder overgewicht bij kinderen. Ouders en kinderen uit Zeist zullen sneller kiezen voor zwembaden in de omgeving die wel ongezonde, maar populaire snacks aanbieden. Het beoogde effect van gezondere voeding en minder overgewicht bij kinderen wordt niet bereikt met deze maatregel. In de ogen van de VVD is het besluit daarom een schijnoplossing.

VVD wil patat terug in zwembad Dijnselburg

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.