Verkiezingsnieuws: VVD lanceert Utrechtsehufters.nl

REGIO - Een website waarop Utrechters hufterig gedrag kunnen melden. Het is een idee van de VVD in Utrecht. Op de site is een kaartje van de stad te zien, waar mensen plekken kunnen aanwijzen waar iets aan de hand is.
Het gaat de VVD vooral om zaken als vandalisme en graffiti. Bedoeling is dat de gemeente zo sneller iets kan doen. Het adres van de site is www.utrechtsehufters.nl Overigens is de site van de VVD niet uniek. al twee jaar bestaat www.verbeterdebuurt.nl waar ook de gemeente Utrecht aan meewerkt.
* Het sluiten van een basisschool in Eemnes leidt tot grote ophef. Dat bleek gisteravond tijdens het RTV Utrecht-verkiezingsdebat in het dorp. De Hink Stap Sprong gaat dicht omdat er te weinig leerlingen zijn. Daardoor is er nog maar één openbare school in Eemnes en die is vol.
* De VVD in Utrecht is de website www.kiesmij.nu begonnen. Hierop stellen kandidaatraadsleden zich voor in filmpjes. De partij vindt het belangrijk dat kiezers ook een inkijkje krijgen in hun leven buiten de politiek. Dat zou burgers en politici dichter bij elkaar moeten brengen.
* De SP in de stad Utrecht veilt vandaag een thuiszorgmedewerker voor het laagste bod. Het is een ludieke actie om aandacht te vragen voor de situatie binnen de thuiszorg. Volgens de SP gaat de scherpe concurrentie tussen thuiszorginstellingen ten koste van arbeidsvoorwaarden en salaris van de medewerkers. De hele week voert de partij actie in de stad, als opmaat naar de gemeenteraadsverkiezingen.
* RTV Utrecht staat de komende dagen in diverse gemeentes om van u te horen wat u van de politiek verwacht. Donderdag stond ons stemhokje in Veenendaal. Ook zijn er reportages op Radio M Utrecht met als thema 'veilig winkelen in Veenendaal'.

U Kiest verkiezingsdebat in Eemnes
Veilig winkelen in Veenendaal - live 1
Veilig winkelen in Veenendaal - live 2
Politiek verslaggever Marc van Rossum staat in Veenendaal
Het stemhokje in Veenendaal

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.