Kort nieuws: Gymclub in Soest weer asbestvrij

REGIO - Gymnastiekvereniging De Springbokken in Soest is weer asbestvrij. Vorige week werd de kankerverwekkende stof aangetroffen in een keuken. De sanering is inmiddels klaar en de nieuwe controles waren in orde. Naar verwachting kunnen De Springbokken 1 maart weer gymen.
In Cabauw is een compromis bereikt na onenigheid over bouwverkeer. In het Lopiker dorp worden 35 huizen en een nieuwe school gebouwd. De gemeente wilde speciaal voor het bouwverkeer een weg aanleggen, maar omwonenden zagen dat niet zitten. Nu is besloten de weg voor één jaar aan te leggen.
* Drie beschadigde auto's en een gewonde bestuurder, gisteravond in Montfoort. Een 29-jarige man uit Wilnis zag op de Reinaldaweg een remmende voorganger over het hoofd en botste er achterop. Het slachtoffer uit Gouda knalde vervolgens op zíjn voorganger, waarbij hij nekletsel opliep.
* Op het Hortensiapad in Houten is gisteravond een bejaarde fietser beroofd. De 70-jarige vrouw reed in de richting van de Singel toen ze van achteren werd beetgepakt door twee mannen. Ze ging onderuit, waarna de mannen haar tas van het stuur trokken en er vandoor gingen. De politie heeft de daders nog niet gepakt en zou daarom graag in contact komen met getuigen.
* In Amersfoort zijn twee agenten aangevallen door een agressieve man. Het duo wilde de 36-jarige man, die op de Leusderweg was gevallen, overeind helpen, toen hij plotseling wild werd. Toen hij zijn helpers wilde aanvliegen, werd om assistentie gevraagd en kon de man uiteindelijk geboeid worden afgevoerd.
* In Veenendaal zijn drie tieners aangehouden voor het mishandelen van een 15-jarige jongen. Op aangeven van een getuige kwam de politie naar de Duivenwal, waar ze het gewonde slachtoffer aantroffen. Niet veel later werden op de Sportlaan en in een woning jongens van 13 en 14 jaar aangehouden.
* Een Houtense agent kon gisteren een cosmeticadievegge snel oppakken. Toen de melding binnenkwam herinnerde de agent dat hij de omschreven man en vrouw eerder op de dag op een terras had zien zitten. Het duo kon na een korte speurtocht in de buurt opgepakt worden.
* In Veenendaal zijn drie tieners aangehouden voor het mishandelen van een 15-jarige jongen. Op aangeven van een getuige kwam de politie naar de Duivenwal, waar ze het gewonde slachtoffer aantroffen. Niet veel later werden op de Sportlaan en in een woning jongens van 13 en 14 jaar aangehouden.
* In De Bilt is een vrouw op een scoot-mobiel geschept door een vrachtwagen. De 50-jarige vrouw uit Maartensdijk reed op de Soestdijkseweg, maar werd door de 45-jarige truckchauffeur over het hoofd gezien. Het slachtoffer is gewond naar het ziekenhuis vervoerd. De man is verhoord door de politie.
* Beveiligers hebben in afgelopen nacht een jongen in de kraag, omdat die in een tunnel in Houten brand had gesticht. De 17-jarige jongen had waarschijnlijk met wat vrienden kliko's met oude kranten de fietstunnel ingesleept, en vervolgens aangestoken. De rest van de jongens kon wegrennen voor de beveiligers, maar de 17-jarige jongen werd afgeleverd bij de politie. De beveiligers konden de brand op De Veste zelf blussen.
* Een belastingvoordeel van vier ton heeft de winst van Kendrion in Zeist flink opgedreven. De industrieel toeleverancier boekte in het vierde kwartaal een nettowinst van 1,8 miljoen euro. Over het gehele jaar was de winst vier miljoen euro. Kendrion spreekt ondanks de meevaller van een lastig jaar waarin het bedrijf veel last had van de economische crisis.
* De winst van Aalberts Industries is bijna gehalveerd in 2009. Het was een zwaar jaar voor het bedrijf uit Langbroek. In totaal verdwenen bij Aalberts bijna 1800 arbeidsplaatsen. De nettowinst over het afgelopen jaar bedraagt 54,2 miljoen euro.
* Voedingsmiddelenconcern Wessanen heeft extra geld nodig. Het Utrechtse bedrijf wil zich richten op biologische voedingsmiddelen en bevroren voedsel en zal daarvoor op overnamepad gaan. Wessanen, bekend van lekkers van Beckers-snacks, verkeert in zwaar weer. Het bedrijf leed het afgelopen jaar een verlies van bijna 220 miljoen euro.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.