Kort nieuws: Nieuwe antiekbeurs in Jaarbeurs

PROVINCIE UTRECHT - Utrecht krijgt er een kunst- en antiekbeurs bij: Artantique. De beurs is een initatief van Erik Hermida, die in de jaren 90 ook de KunstRAI in Amsterdam organiseerde.
Artantique vindt plaats van 11 tot 19 april in de Jaarbeurs, wordt thematisch opgezet en telt vooral veel jonge kunst- en antiekhandelaren. Ook Kasteel De Haar en het Rijksmuseum Twente zullen zich hier presenteren.
* In Ede zijn vrijdagmorgen duizenden kippen omgekomen. De beesten zaten in een schuur, waar brand uitbrak. Hoe de brand in ontstaan weet de brandweer nog niet.
* De Overijsselsestraat keert terug in Amersfoort. Eén van de oudste straten in de Keistad verdween met de sloop van de volkswijk 't Sasje voor de ontwikkeling van het Eemkwartier. Enkele honderden meters verderop, bij het nieuwe pand van de Hogeschool Utrecht, keert de Overijsselsestraat in de loop van dit jaar terug.
* Op de Koninginnelaan in Soest is een hennepkwekerij opgerold. Na een tip uit de buurt besloten agenten een kijkje te nemen bij een verdachte garage. Daar bleken honderden hennepplanten te groeien. De 33-jarige eigenaar is aangehouden en heeft bekend.
* Een 38-jarige vrouw uit Maarssen en een 47-jarige vrouw uit Kortenhoef zijn met hun auto's op elkaar gebotst. De twee troffen elkaar op de Einthovendreef in Utrecht, waarbij de jongste gewond is afgevoerd. Over de oorzaak is nog niets bekend.
* Schrijver Kluun en priester Antoine Bodar debatteren op 12 maart in Utrecht over het bekende paasthema Lijden. Het debat is georganiseerd in samenwerking met het Boekencentrum en vindt plaats in de Jacobikerk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.