Vogels zitten klaar, webcams kunnen aan

PROVINCIE UTRECHT - Vogelbescherming Nederland in Zeist richt vanaf vandaag de webcams weer op vogels die nesten bouwen, baltsen, eieren leggen en af- en aanvliegen met voedsel voor hun jongen.
De organisatie heeft net als de afgelopen drie jaar jaar camera's opgesteld bij de nesten van de steenuil, torenvalk, kerkuil, ooievaar, boerenzwaluw, koolmees, boomklever en bij de oehoe. Op www.beleefdelente.nl zijn de avonturen van de vogels 24 uur per dag te volgen.

VOORJAAR IN HUN KOP

Hoewel de winter nog niet voorbij lijkt hebben de vogels het voorjaar al wel in hun kop: de oehoe - de grootste uilensoort ter wereld, waarvan er slechts enkelen in ons land broeden - zit al te broeden. Ook de ooievaar zit op zijn nest. De steenuilen zijn aan het baltsen en de koolmees heeft zijn nestkast al geïnspecteerd.
Vandaag zijn de eerste beelden al te zien in een preview van Beleef de Lente. Vanaf 1 maart kunnen ook de clips, forums en weblogs op internet en via de iPhone worden bekeken. Op www.beleefdelente.nl zijn dagelijks korte filmpjes met hoogtepunten te zien en per vogel wordt een weblog bijgehouden door deskundigen van diverse vogelwerkgroepen. Ook zijn er forums waar kijkers met elkaar kunnen communiceren en vragen kunnen stellen. Nieuw dit jaar is dat Beleef de Lente ook via Twitter kan worden gevolgd.
De camera’s staan tot 1 juli continu aan. Beleef de Lente was de voorgaande jaren een groot succes. In 2009 werd de website maar liefst door 900.000 verschillende mensen bezocht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.