Weggestuurde FC Utrecht-fans terug in Utrecht

UTRECHT - De ME was zondagmiddag in groten getale aanwezig op station Utrecht Centraal om de teruggestuurde FC Utrecht-supporters op te vangen. Volgens de politie zijn er geen aanhoudingen meer verricht op het station.
De politie van Amsterdam zette vlak voor het begin van Ajax-FC Utrecht alle supporters van de bezoekende club op de trein naar huis. Een groot deel van de circa 700 aanhangers scandeerde bij aankomst op het station bij de Amsterdam ArenA langdurig antisemitische leuzen. Er werden charges uitgevoerd. Elf FC Utrecht-fans werden in Amsterdam aangehouden, meldt een woordvoerder van de politie Utrecht.
Aankomst Utrecht CS
Rond 14.00 uur kwamen de supporters aan op Utrecht CS. Daar moest een groot aantal ME'ers met honden en politiemensen te paard de terugkomst in goede banen leiden. De roltrappen van de stationhal en Hoog Catharijne werden afgesloten. Volgens de politie zijn er op Utrecht CS geen aanhoudingen meer verricht.
Flyers
De politie waarschuwde de groep supporters in Amsterdam meerdere malen dat het roepen van de teksten moest ophouden, aldus een woordvoerster. Dat gebeurde volgens haar onder meer met flyers. Toen de FC Utrecht-aanhangers dat niet deden, moesten ze van de politie de trein weer in om terug te rijden. Ze vernielden vervolgens enkele ramen van het voertuig.
April 2002
Het is niet voor de eerste keer dat supporters van FC Utrecht wegens beledigende teksten uit Amsterdam moeten vertrekken. Burgemeester Job Cohen stuurde in april 2002 ook 670 fans van de club terug omdat ze kwetsende leuzen riepen.
Twee weken geleden
FC Utrecht raakte twee weken geleden tijdens de thuiswedstrijd tegen Feyenoord ook al in opspraak wegens kwetsende spreekkoren van een deel van de eigen aanhang. Scheidsrechter Tom van Sichem besloot het duel tijdelijk te onderbreken. De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft deze zaak nog in onderzoek.
Bent u zondag teruggestuurd bij de ArenA? Mail uw verhaal naar nieuws@rtvutrecht.nl of bel 030-8500600.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.