Modder verraadt bedrijfsinbrekers Mijdrecht

MIJDRECHT - In Mijdrecht zijn dankzij een getuige drie bedrijfsinbrekers op heterdaad aangehouden.
De politie kreeg 's avonds een 1-1-2 melding van een getuige die vermoedde dat drie mannen in de omgeving van de Markestraat in een auto aan het inbreken waren. Agenten gingen ter plaatse en troffen in de omgeving een man op een bankje aan. De man wist zogenaamd van niks. Agenten zagen dat de man onder de modder zat en een natte broek aan had. Op de vraag hoe dit kwam antwoordde de man dat hij met water gespeeld had. Omdat de agenten het allemaal niet vertrouwden lieten zij de man zijn zakken leeghalen. Hier kwam een stel autosleutels uit. De auto zou volgens de man in de buurt staan.
Na een korte zoektocht werd de auto op de Markestraat aangetroffen. In de auto zaten twee andere mannen. Wat opviel was dat ook zij onder de modder zaten en natte broeken hadden. Via de meldkamer werd duidelijk dat niet veel eerder een bedrijfinbraak op de Constructieweg had plaatsgevonden. De verdachten waren aan de achterkant van het pand via een sloot gevlucht.
Aan de hand van onder andere de signalementen van de mannen werd duidelijk dat zij verantwoordelijk waren voor de inbraak. De verdachten, 26, 33 en 27 jaar uit Heerlen en Den Bosch, werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.