Utrechtse studente beleefde aarbeving Chili

UTRECHT - De Utrechtse studente journalistiek Loretta van der Horst zat zaterdag in een bus richting de Chileense hoofdstad Santiago toen de aardbeving zich voordeed. "Het was hier midden in de nacht en heel donker. We waren vanuit het zuiden van het land op weg. Ineens beefde de aarde en ging de bus verschrikkelijk heen en weer."
Enkele minuten nadat ze de bus ongedeerd was uitgekomen, volgde een naschok. "Ik wist meteen dat ik niet onder een dak ofzo moest gaan staan." Van der Horst, studente journalistiek, loopt stage bij The Santiago Times, een Engelstalige onlinekrant. Santiago heeft ze, zondagmiddag Nederlandse tijd, nog steeds niet bereikt. Veel busverbindingen zijn uitgevallen.
Om haar heen zag ze de gevolgen van de beving. "We zagen een dorpje waar weinig meer van over was. Een hele grote meelfabriek was ingestort en mensen waren meel aan het stelen."
Contact met andere Nederlanders heeft Van der Horst niet. "Ik verwacht dat die over het algemeen in stevige, nieuwe gebouwen verblijven."
Bron: ANP.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.