Grimmige sfeer bij verkiezingsdebat

UTRECHT - De politie was gisteravond nadrukkelijk aanwezig bij het lijsttrekkersdebat in het Utrechtse poppodium Tivoli. Daar stonden extreem-rechtse en antifascistische actievoerders tegenover elkaar. Tot vechtpartijen kwam het niet al liepen de spanningen hoog op.
Actievoerders van de Antifascistische Actie (AFA) wilden een 'stevig geluid laten horen' tegen de lokale rechtse partijen Trots en de Partij Vrij Utrecht.
Volgens het extreem-rechtse Voorpost verstoorden ze daarmee het democratisch proces en daarom trokken zij op hun beurt voor de ingang van Tivoli om te protesteren tegen de AFA.
Het evenement aan de Oudegracht werd georganiseerd door debatcentrum Tumult.

PVU EN TROTS

Wim Vreeswijk probeert met de PVU na jaren afwezigheid weer terug te komen op het Utrechtse politieke toneel. In de jaren '80 en '90 werd de politicus ook al belaagd toen hij uitkwam voor de Centrumpartij en de Centrum Democraten.
Ad Verdonk, de broer van Rita, probeert met Trots in de Utrechtse raad te komen. Hij sprak onlangs al zijn vrees uit voor actie van antifascisten. Dit naar aanleiding van een gedicht van Ingmar Heytze.

Grimmige sfeer bij verkiezingsdebat Utrecht
Grimmige sfeer bij verkiezingsdebat in Utrecht