Kort nieuws: Start praktijkexamens bromfietsers

PROVINCIE UTRECHT - Bromfietsers moeten vanaf nu praktijkexamen doen. Een theorie-examen was voor het brommerrijbewijs al verplicht. Het CBR vindt een praktijkexamen nodig om het aantal ongelukken met bromfietsers te verminderen
* De werkzaamheden aan de Zuidstedeweg en de Doorslag in Nieuwegein zijn begonnen. Eigenlijk zouden beide wegen afgelopen november al aangepakt worden, maar het winterse weer zorgde voor een fikse vertraging. Beide wegen krijgen extra rijbanen en slechte stukken asfalt worden vervangen. Aan het eind van de zomer moeten de werkzaamheden klaar zijn.
* Op het Utrechtse Wolf en Dekenplein is een man aangehouden omdat hij een auto probeerde te stelen. Agenten reden over de Van Limburg Brouwerstraat toen ze twee mannen zagen rommelen aan een auto. De twee vluchtten vervolgens weg. Eén van hen werd even later in een café aan het Wolf en Dekenplein gepakt. Hij is meegenomen naar het bureau voor verhoor. De tweede verdachte is nog spoorloos.
* Eén regeling voor mensen die moeilijk een baan kunnen vinden: dat wil de Utrechtse vereniging van directeuren van sociale diensten, Divosa. Volgens de directeuren moeten de huidige Wajong, de Wet sociale werkvoorziening en de Wet werk en bijstand worden samengevoegd. Dat verhoogt de kans op werk en bespaart op kosten.
* Een 37-jarige man werd afgelopen maand drie keer betrapt op diefstal in Utrecht. Aan het begin van de maand stal de man een koffiezetapparaat uit een winkel aan de Korte Jansstraat, maar werd gepakt.
Een aantal dagen later stal de man uit een andere winkel opnieuw een koffiezetapparaat maar ook toen werd hij aangehouden. Vorige week stal de dief shirts uit een winkel aan de Steenweg maar werd door een medewerker in de kraag gevat. De man is aangehouden en zit vast.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.