Eén supporter FC Utrecht vrijgelaten

AMSTERDAM/UTRECHT - Tien van de elf voetbalsupporters die zondag voor het duel tussen Ajax en FC Utrecht zijn aangehouden, zitten nog steeds vast. Dat heeft de politie in Amsterdam maandag gezegd.
De politie zette zondagmiddag voor het begin van de wedstrijd ruim zeshonderd supporters van FC Utrecht op de trein naar huis, omdat veel aanhangers op het station Amsterdam ArenA antisemitische leuzen scandeerden.
Tijdens de terugreis werden in totaal elf mensen opgepakt, omdat ze vernielingen aanrichtten. Een persoon die in Utrecht werd aangehouden, is inmiddels weer vrijgelaten. De tien in Amsterdam zitten nog steeds vast voor onderzoek. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging.
Als gevolg van de ongeregeldheden lag het treinverkeer zondag rond de ArenA een half uur stil. Voorzitter Jan Willem van Dop van FC Utrecht liet zondag weten dat wat hem betreft de wedstrijden tussen Ajax en FC Utrecht maar zonder fans gespeeld moeten worden. Het is nog niet duidelijk of de burgemeesters van beide steden hiervan voorstander zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.