Verkiezingsnieuws: Laatste campagnedag

REGIO - Op de laatste dag voor de verkiezingen komen verschillende landelijke kopstukken naar onze regio om stemmen binnen te halen voor hun partij.
Rita Verdonk van TON en Arie Slob van de ChristenUnie zijn vanmiddag in de stad Utrecht. Jan Peter Balkenende komt naar Amersfoort. 's Avonds is Balkenende te vinden onder de Utrechtse Domtoren.
* Een meerderheid van de Nieuwegeinse politiek wil niet op voorhand extra geld storten naar lokale sportclubs. Dat bleek maandagavond tijdens het verkiezingsdebat van RTV Utrecht. Onder meer VVD en SGP/ChristenUnie vinden dat clubs zelf moeten meebetalen aan extra voorzieningen als een sporthal. Enkele Nieuwegeinse sportclubs kampen met ruimtetekort. Daardoor kunnen onder meer de handbalclub en de turnvereniging niet doorgroeien.
* Oud-staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken is vanmiddag te gast bij sociale werkplaats Amfors in Amersfoort. De PvdA-politica komt kijken welke effecten haar beleid hebben gehad in het land. In Amersfoort eet ze samen met mensen die in de bijstand zitten of gebruik maken van schuldhulpverlening. Klijnsma legde vorige maand haar functie neer toen de PvdA besloot uit het kabinet te stappen.
* Woonwijken opknappen en herstructuren. In Café Restaurant Midi (Croeselaan 140) wordt vanavond op initiatief van RTV Utrecht gedebatteerd over dit onderwerp en andere zaken. Burgers die hun mening over de politiek kwijt willen, kunnen die om 19.00 uur aan Marc van Rossum vertellen. Radio M Utrecht zendt het debat live uit. Vanochtend was Radio M Utrecht in Kanaleneiland.
* De Amersfoortse VVD-fractie wil dat de gemeente werk maakt van de nieuwbouw bij het Meander Medisch Centrum en de oplevering van het nieuwe onderkomen van roeivereniging Hemus aan de Maatweg. De liberalen vangen steeds meer geluiden op dat de bouw door procedures vertraging oploopt. Er zouden problemen zijn met vrijstellingen om een dijk in de buurt te verleggen. Volgens de VVD is die vertraging helemaal niet nodig.

Verkiezingstour in Kanaleneiland (live 1)
Verkiezingstour in Kanaleneiland (live 2)
Kiestelefoon voor blinden en slechtzienden
U Kiest in Utrecht
Verkiezingsthema Utrecht: slopen of vernieuwen?
Verslaggever Marc van Rossum met U Kiest in Utrecht
Het stemhokje op de Neude in Utrecht