Kort nieuws: Betrapte dief Rhenen gooit met vla

RHENEN - Een winkeldief in Rhenen heeft er een flinke smeerboel van gemaakt. Hij werd samen met drie vrienden betrapt in een supermarkt aan de Plantsoenstraat.
Uit frustratie gooide de 16-jarige jongen een pak vla kapot op de grond. Hij maakte zich uit de voeten, maar werd later alsnog opgepakt. De politie is nog wel op zoek naar zijn vrienden.
* Steeds meer Utrechtse jongeren tussen de 17 en 23 jaar hebben een diploma op zak. Vijf jaar geleden ging nog maar een derde van school met vwo-, havo- of mbo 2-diploma. Nu is dat gestegen tot de helft. De stijging is te danken aan de gezamenlijke inzet van scholen, gemeente en het Rijk.
* Op de Atoomweg in Utrecht zijn twee koperdieven betrapt. De mannen vielen door de mand bij een controle. In hun bus lag een grote hoeveelheid koperen kabels. De Utrechters konden niet verklaren hoe zij daar aan kwamen en moesten daarop mee naar het bureau.
* Om financiële redenen gaan alle Nederlandse filialen van de Duitse drogisterijketen Schlecker nog dit jaar dicht. Schlecker heeft ruim honderd winkels in ons land, waaronder in de Utrechtse Twijnstraat. Wat er met het personeel gebeurt is nog niet bekend.
* Op de Straatweg in Maarssen wordt massaal te hard gereden, blijkt uit een controle van de politie. Die heeft daar maandagochtend ruim 22.000 automobilisten gecontroleerd en van hen reden er ruim zevenhonderd te hard, ongeveer een derde dus. Op de Straatweg in Maarssen mag je 50. Eén bestuurder werd geklokt op 97.
* De moeder en haar twee kinderen die maandagmiddag in Loenen aan de Vecht met de auto in een sloot reden, maken het relatief goed. Ze zijn met lichte verwondingen naar het AMC in Amsterdam gebracht. De 44-jarige moeder kwam langs de Rijksstraatweg in de berm terecht, stuurde tegen, botste aan de andere kant tegen een boom en belandde toen in een sloot. Medewerkers van de gemeentewerf schoten de vrouw en haar twee zoontjes van 6 te hulp.
* In Oudewater zijn vannacht twee verdachte mannen van straat gehaald, die veel interesse haddden in huizen aan de Tros. Eén verdachte, een 31-jarige Utrechter, zette het bij het zien van de politie op een lopen, maar kon toch worden opgepakt. De andere vermoedelijke inbreker, een man van 42, had zich in een auto verschanst maar werd ook ingerekend.
* Op de Hopakker in Utrecht hebben buurtbewoners zelf een vandaal aangehouden. De 43-jarige Amsterdammer schopte maandagavond tegen geparkeerde auto's. De man werd in de kraag gevat en één van de buurtbewoners hield hem onder controle op de grond tot de politie kwam. De vandaal was gewond aan zijn neus, maar hoefde niet behandeld te worden.
* Een dronken wildplasser in Nieuwegein heeft samen met een vriendin een hoop stennis gemaakt. De man werd betrapt op de Poststede en kon zich niet legitimeren. Een vriendin bemoeide zich ermee en probeerde te voorkomen dat de man werd aangehouden. Het duo moest mee naar het bureau en kon met een stapeltje bekeuringen naar huis