Verdachte in moordzaak Hilversum bekent

UTRECHT - Eén van de drie verdachten in de zaak waarbij een 40-jarige Utrechter dood werd geslagen in een pand in Hilversum, heeft bekend.
Dat heeft de advocaat van de verdachte dinsdag gezegd na afloop van een pro-formazitting voor de rechtbank in Amsterdam.
Het slachtoffer, Hassan Kirkan, vond op 15 november vorig jaar de dood nadat hem met een koevoet de hersens werden ingeslagen. Na een brand in het 'zwervershotel' werd hij gevonden.
Kirkan stond er volgens de advocaat om bekend een 'kwade dronk' te hebben en regelmatig bedreigingen te uiten. Hij zou altijd stalen staven bij de hand hebben.
Toen de verdachte Kirkan in het schemerdonker zich afkomen, voelde hij zich bedreigd en deelde daarom klappen uit met een koevoet. Een van de twee andere verdachten zou ook hebben geslagen, maar wie is nog niet duidelijk.

MATRAS

De verdachten zouden in het pand een matras in brand hebben gestoken om de aandacht van de buren te trekken, opdat Kirkan zou worden gevonden. Volgens Pol leefde het slachtoffer nog op het moment dat de drie verdachten het pand verlieten.
Er volgt binnenkort een reconstructie in het pand. De verdachten worden daarna psychisch onderzocht door het Pieter Baan Centrum.
De officier van justitie stemde in met alle getuigenverzoeken door de verdediging, waaronder het horen van ambulancepersoneel, de brandmeester en een patholoog. De rechter verwees de zaak daartoe terug naar de
rechter-commissaris.