Hardleerse Giel Beelen is roze papiertje kwijt

PROVINCIE UTRECHT - Radio-dj Giel Beelen is zijn rijbewijs kwijtgeraakt voor te hard rijden in Utrecht. De kantonrechter pakte het af, omdat de radiomaker hardleers is. Hij reed in twee maanden tijd vier keer meer dan 40 kilometer te hard.
Drie keer gebeurde dat in Utrecht en een keer Vught. Volgens Beelen bracht hij vanwege het nachtelijk uur niemand in gevaar. Hij verklaarde tegen de rechter dat hij in een labiele fase in zijn leven zat en net een nieuwe liefde had. De straf is 20 maanden rijontzegging, waarvan de helft voorwaardelijk, en snelheidsboetes met een totaalbedrag van 2.430 euro.
De officier van justitie was onvermurwbaar. De aanklager wees erop dat Beelen de afgelopen jaren drie keer is veroordeeld tot rijontzeggingen voor te hard rijden. Iemand die zo vaak gewaarschuwd is en toch vier forse overtredingen maakt, verdient een ontzegging, stelde de aanklager. Zij eiste twintig maanden onvoorwaardelijk De rechter legde daarvan een deel voorwaardelijk op omdat Beelen al anderhalf jaar geen bekeuringen meer heeft gekregen.
Omdat Beelen tegen de ontzeggingen in hoger beroep is gegaan, kan hij voorlopig toch blijven autorijden, zei zijn advocaat Ben Fritz. Naar verwachting behandelt het gerechtshof in Arnhem het hoger beroep begin juli, aldus de raadsman.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.