Kort nieuws: Drugshandelaars opgepakt in A'foort

REGIO - De politie in Amersfoort heeft twee verdachten opgepakt voor drugshandel en witwaspraktijken.
De aanhoudingen zijn het gevolg van een onderzoek dat werd gestart na een drugsinval in een bedrijfspand aan de Spaceshuttle, eind vorig jaar. De politie heeft inmiddels 60 kilo drugs, 40.000 euro en 11 auto's in beslag genomen. In totaal zitten 4 verdachten vast en het onderzoek is nog niet klaar.
* Een winkeldief in Soest is betrapt met een volgeladen sporttas. De 25-jarige vrouw wilde de winkel aan de Smitsweg verlaten zonder te betalen. Maar dat ging niet door, want de uitpuilende sporttas viel te veel op. De vrouw had in totaal voor 70 euro aan goederen gestolen.
* In Utrecht-Overvecht (Stroyenborchdreef) zijn zijn twee mannen mishandeld. Eén van hen is met messteken opgenomen in het ziekenhuis. De slachtoffers van 18 en 45 jaar konden een duidelijk signalement van de dader geven en niet veel later is een 18-jarige verdachte aangehouden. Hij wordt nog verhoord.
* De Utrechtse wetenschapper Ronald Boshuizen heeft een spectaculaire ontdekking gedaan. Zijn nieuwe eiwit-testen bieden perspectief voor een medicijn tegen BSE en Alzheimer Op woensdag 10 maart promoveert Boshuizen aan de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht.
* Babbelende meisjes hebben hun slag geslagen bij een hoogbejaarde vrouw in de Soester Steenhoffstraat.Ze namen twee bankpassen mee en namen vervolgens een paar keer geld op. De politie is nog op zoek naar de meisjes en hoopt op tips.
* Een 78-jarige automobilist uit Utrecht heeft een 20-jarige bromfietser het ziekenhuis ingereden. De bejaarde vrouw zag het slachtoffer bij het afslaan op de Croeselaan over het hoofd, waardoor het meisje botste en ten val kwam. Ze is met onbekende verwondingen afgevoerd.
* Het regionale succes van Burgernet is voor de overheid reden het systeem landelijk in te voeren. Daarvoor is 2 jaar en 4 miljoen euro uitgetrokken. Met Burgernet kan de politie het publiek betrekken bij een zoekactie naar een verdachte of vermiste. De deelnemers krijgen dan een telefoontje of een sms-bericht. Vorig jaar werd een proef gehouden met Burgernet in negen gemeenten, waaronder Breukelen, De Ronde Venen, Maarssen en Nieuwegein.
* Het programma voor Puddingpop 2010 op 12 juni in Leusden is rond. De komst van X-factor Lisa en De Dijk was al bekend, maar de organisatie kondigt nu ook zanger Waylon en de Claw Boys Claw aan. Het is de 25ste editie van Puddingpop en de kaartverkoop start half april.
* Geen gewonden, maar wel wat blikschade,donderdagmiddag bij een ongeluk in Amersfoort. Op het kruispunt Maatweg/De Schans reden twee auto's op elkaar, omdat één van de automobilisten door rood was gereden.De andere wagen ramde vervolgens een verkeerslicht en kwam op de kant terecht.
* De Amersfoortse wijnmaker Ilja Gort heeft opnieuw een belangrijke onderscheiding gekregen voor zijn Franse wijnen. Tijdens het toonaangevende Concours Général de Paris werd zijn witte Tulipe Sauvignon Blanc bekroond met een gouden medaille. Voor zijn rosé kreeg hij de bronzen plak. Gort maakt de wijnen samen met de Franse specialist Michel Rolland.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.