Kort nieuws: Zeist laat kans op jongste raadslid lopen

REGIO - Pieter Oskam in Zeist is niet het jongste raadslid van Nederland geworden. De 18-jarige CDA'er kon op voorkeurstemmen worden verkozen. Hij had daar een kleine 200 stemmen voor nodig, maar bleef steken op 98.
* Bij een politiecontrole op het Raadhuisplein in Baarn is een 23-jarige man uit Soest aangehouden. De man moest nog een celstraf van 190 dagen uitzitten en dat begint dus vandaag.
* Uitgaan in Montfoort en Linschoten wordt veiliger, volgens afspraken die de gemeente heeft gemaakt met de politie en de horeca in beide dorpen. De afspraken gaan vooral over het verbeteren van de veiligheid en het voorkomen van overlast.
* De A2 ten zuiden van Utrecht is weer open. De weg is vanmorgen enige tijd afgesloten geweest na een kettingbotsing. Bij Beesd reden acht voertuigen op elkaar. Of daarbij gewonden zijn gevallen is niet bekend, maar richting Utrecht verliep het verkeer chaotisch.
* Het programma voor Puddingpop 2010 in Leusden is rond. De komst van X-factor Lisa en De Dijk was al bekend maar de organisatie kondigt nu ook zanger Waylon en de Claw Boys Claw aan. Het is de 25ste editie van Puddingpop. Op 12 juni en de kaartverkoop start half april.
* Er komt een nieuwe belangenorganisatie voor automobilisten: de Vereniging Auto van de zaak (VAZ). De oprichters vinden dat 1,2 miljoen zakelijke rijders in ons land te weinig vertegenwoordigd worden door de ANWB en de BOVAG. De vereniging wil voorkomen dat de zakelijke rijders als melkkoe misbruikt worden door de overheid.
* In het Amsterdam-Rijnkanaal bij Tiel heeft een schip vanochtend het gevaarlijke nafta gelekt. Het binnenvaartschip lag in een sluis toen de lekkage ontdekt werd en alarm werd geslagen. Nafta verdampt bij hoge temperaturen en is dan zeer brandbaar, maar door de lage temperatuur bleef het goedje op het water drijven. De sluis is afgesloten, maar volgens de politie is er geen ontploffingsgevaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.