Kort nieuws: Jonge tasjesdief uit tram gehaald

REGIO - De politie heeft zaterdagavond in Nieuwegein een 15-jarige tasjesdief opgepakt. De jongen had eerder op de dag een tas met portemonnee in de tram gestolen.
Toen hij enkele uren later weer opstapte, gingen agenten naar de halte op de Baronielaan, waar hij uit de tram werd gehaald. De tiener uit IJsselstein is meegenomen naar het bureau.
* Een man en vrouw zijn zaterdagmiddag aan de Laan van Vollenhove aangehouden in verband met auto-inbraken en heling. De twee zonder vaste woon- en verblijfplaats zaten in een onverzekerde auto met daarin diverse autoradio’s, inbrekerswerktuig en verdovende middelen. Het duo, bekenden van de politie, is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.
* In Amersfoort is zaterdagmorgen een overvaller opgepakt. De 18-jarige Amersfoorter wordt ervan verdacht rond 4.10 uur een 20-jarige vrouw op de Stadsring te hebben beroofd van haar portemonnee. Na een korte zoektoch trof de politie de man aan. Hij had een boksbeugel bij zich. De portemonnee van de vrouw is op straat teruggevonden.
* Een marktkoopman heeft zaterdamorgen in Veenendaal een 40-jarige man uit Arnhem aangehouden en overgedragen aan de politie. De Arnhemmer had betaald met vals geld. De politie onderzoekt de zaak.
* Straatcoaches in Utrecht hebben vrijdagavond politiewerk gedaan toen ze aan de Anne Boleindreef een vermoedelijke woninginbreker aanhielden. De straatcoaches zagen dat drie mannen aan de Moezeldreef een balkon opklommen. Toen ze poolshoogte namen, ging het drietal er vandoor. Eén van mannen (19-jarige Utrechter) kregen zij te pakken. Hij werd aan de politie overgedragen.
* De politie in Amersfoort zoekt enkele overvallers. Ze worden ervan verdacht zaterdagavond bij een pinautomaat bij winkelcentrum Emiclaer een 18-jarige Amersfoorter te hebben beroofd van zijn spullen. Later op de avond werden op de Heideweg bij de Apollovlinder een 13-jarige en een 14–jarige fietser beroofd. De daders waren gekleed in donkere jassen met capuchons en zijn waarschijnlijk niet ouder dan 18.
* Een zwerver is zaterdag in een supermarkt in Veenendaal opgepakt omdat hij niet al zijn boodschappen had betaald. Omdat de man ook nog openstaande boetes had, heeft de politie hem in de cel gezet.
* Drie tieners zijn in Amerongen opgepakt omdat ze artikelen uit een koelcel van een supermarkt aan de Koenestraat hadden gestolen. Een getuige zag het drietal en waarschuwde de politie. Toen de jongens de agenten zagen, gooiden ze de producten weg, maat toen was het al te laat. De jongens zijn overgedragen aan hun ouders.
* Burgernet heeft vrijdag een belangrijke rol gespeeld in het aanhouden van een verdachte man. Een getuige belde de politie toen hij een man verdacht had zien rondlopen in tuinen van woningen aan de Maarsseveensevaart. De politie startte een zoektocht en schakelde Burgenet in. Dankzij oplettende burgers kon de 30-jarige man uit Den Haag worden aangehouden op het politiebureau.
* Een auto te water in Vinkeveen. De 26-jarige bestuurder reed rond 3.35 uur op de N201 toen hij zijn voertuig in de sloot reed. De man raakte niet gewond. Hij bleek veel te veel alcohol te hebben gedronken. Hij kreeg een boete en moest zijn rijbewijs inleveren.