Eneco Tour finisht op Grebbeberg Rhenen

RHENEN - De eerste etappe van de Eneco Tour finisht op 18 augustus op de Grebbeberg in Rhenen. De 180 deelnemende profwielrenners zijn dan aan het einde van de eerste etappe van de door Nederland en België voerende internationale etappekoers.
Vorig jaar was de Eneco Tour eveneens in Midden-Nederland. Toen werd een tijdrit verreden in de Amersfoortse binnenstad.

GREBBEBERG

De wielrenners zullen de Grebbeberg twee keer beklimmen. Na de eerste klim volgt een ronde van circa 20 kilometer in en rond Rhenen. Het Paardenveld zal beklommen worden waarna de renners via Veenendaal, het Binnenveld en Achterberg op de Grebbeberg over de meet komen.

WIELRENNEN RHENEN

Burgemeester Joost van Oostrum, zelf fervent wielrenner, is blij verheugd met de ronde door Rhenen en de finish op de Grebbeberg."De Eneco Tour is een fantastisch evenement, ik ben er trots op dat de renners en toeschouwers kunnen genieten van dit evenement in de bijzondere omgeving van Rhenen."
Dit jaar staat Rhenen sowieso in het teken van de wielersport. Nadat de Giro d’Italia Rhenen in mei aandoet, volgt de maand augustus met maar liefst drie wielerevenementen. Van Oostrum kijkt uit naar dit wielerjaar. "Rhenen is natuurlijk door de ligging een logische maar ook uitdagende keuze voor de organisatie van verschillende wielerkoersen. In augustus doen naast de Eneco Tour ook de Dutch Food Valley Classic en de Ronde van Midden Nederland het bergachtige Rhenen aan."

PROLOOG

Net als vorig jaar krijgt de Eneco Tour de proloog op Nederlandse bodem. De eerste dag bevinden de renners zich in en rond het Overijsselse Steenwijk voor de proloog. De enige meerdaagse wielerwedstrijd in Nederland en België uit de UCI ProTour wordt verreden tot en met dinsdag 24 augustus en telt dus acht etappes.

JEUGD

Rondom de Eneco Tour zal een programma van activiteiten worden georganiseerd met onder meer de Kidsride onder leiding van Leontien Zijlaard-van Moorsel. Dit sluit mooi bij het gemeentelijk project ‘Gezond gewicht op de Grebbe’ dat onder meer tot doel heeft kinderen meer aan het sporten te krijgen.

MEDIA

Er zal veel media-aandacht zijn voor deze etappekoers, die vorig jaar door de Noor Edvald Boasson Hagen werd gewonnen. Inmiddels staat vast dat NOS Studio Sport aandacht aan dit wielerevenement gaat schenken en ook andere tv-zenders (VRT, Eurosport) rechtstreeks beelden gaan uitzenden.