Kort nieuws: Amersfoortse kettingzwaaier zit vast

REGIO - De man die vorige week in Amersfoort om zich heensloeg met een ketting is opgepakt. Vorige week sloeg hij op het Euterpeplein zijn ex en een vrouw die daar wat van zei. Beide vrouwen raakte gewond. Een agent zag de kettingzwaaier dit weekend lopen en hield hem aan.
* In Utrecht is een man opgepakt die eerder na een achtervolging was ontsnapt. Agenten zagen hem rijden en wisten dat hij geen rijbewijs had. Met twee wagens werd de 24-jarige Utrechter aan de kant gezet. Daarna werd hij meegenomen naar het bureau voor verhoor.
* Op de A2 is een motorrijder zijn rijbewijs kwijtgeraakt. Ter hoogte van Nieuwegein werd de Zeistenaar gisteren geklokt op 175 kilometer per uur. Hij moest niet alleen zijn rijbewijs inleveren maar de motorrijder kreeg ook een boete.
* In Nieuwegein zelf raakte ook een man zijn rijbewijs kwijt. Hij reed met een auto meer dan 50 kilometer te hard over de Plettenburgerbaan. De politie controleerde daar bijna 2000 auto's. Bijna 200 mensen reden te hard en krijgen binnenkort een bon thuisgestuurd.
* Op het Zandpad in Utrecht is een dronken automobilist opgepakt toen hij probeerde weg te rijden. Zijn auto stond vlakbij het Jagerspad verkeerd geparkeerd. Daarop werd de Schoonhovenaar gecontroleerd, en bleek de man dus niet nuchter.