Kort nieuws: Politie zoekt ramkrakers Amersfoort

REGIO - Een poging tot een ramkraak in Amersfoort. Vanmorgen vroeg probeerden onbekenden een pui van een winkel aan de Leusderweg te rammen. Toen agenten bij de winkel aankwamen, waren de daders al zonder buit verdwenen. De politie vraagt getuigen zich te melden.
* De winst bij het Utrechtse bouw- en spoorbedrijf Strukton is vorig jaar bijna volledig verdampt. De nettowinst daalde van dik 14 miljoen in 2008 tot 8 ton vorig jaar. Het bedrijf had vooral minder werk bij de spooractiviteiten in Nederland. Bij de bouwdivisie kreeg Strukton zelfs claims binnen voor opdrachten uit het verleden. Eerder werd al bekend dat er 350 banen verdwijnen bij het Utrechtse bedrijf; meer bezuinigingen worden nu niet uitgesloten.
* Een inbraak in IJsselstein bleek later loos alarm. Een getuige zag twee jongens over een schutting van een woning op de Maassingel klimmen en belde de politie. Die nam de jongens mee naar het bureau. Daar bleek dat er geen sprake was van inbraak.
* Voetbalvereniging CDN, de buitenschoolse opvang en Fibou kinderopvang in Driebergen werken aan een multifunctioneel gebouw op sportpark De Woerd. Met het gebouw hopen de drie organisaties de wachtlijsten voor de buitenschoolse opvang in Driebergen te verkorten. Wanneer het multifunctionele gebouw zal worden opgeleverd is nog niet bekend.
* De lokale Utrechtse partij Burger & Gemeenschap roept landelijke partijen op om bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen minder landelijke politici het land in te sturen. De partij ergerde zich aan lijstduwers die een zetel veroveren en die dan weigeren zoals Maarten van Rossem deed in Utrecht.