Plan voor kantoren op nieuwe fietsflat

UTRECHT - Bovenop de te bouwen fietsenflat in het Utrechtse stationsgebied komt een duurzaam kantoor. Dat staat in het plan Stadsduinen van de projectontwikkelaarstak van de Triodos-bank uit Zeist.
De fietsenflat, die 9000 plaatsen moet gaan tellen, is gepland op het huidige busstation, op de trambaan. Daar moet ook de nieuwe Rabobrug over het spoor naar de Croeselaan worden gebouwd.
Tridios wil dat in het nieuwe gebouw organisaties op het gebied van milieu en duurzaamheid een plek krijgen. Het gebouw zelf wordt ook duurzaam, met groene balkons, een grote binnentuin en zonnepanelen op het dak.
Nadrukkelijk is het niet de bedoelding dat de bank naar Utrecht komt. "We zijn net verhuisd naar een groter kantoor in Zeist", zegt een woordvoerder van de bank, die verder nog niets over het plan wil zeggen.

NEUTRAAL

De fietsenflat wordt gebouwd door Prorail. Die staat neutraal ten opzicht van de plannen. "We wachten eerst een haalbaarheidsonderzoek van Triodos af", zegt een woordvoerder.
De gemeente staat ook niet afwijzend tegen de nieuwkomer in het Stationsgebied en is in gesprek met Triodos.
De ideeën voor een nieuw kantoor in het Stationsgebied zijn opmerkelijk, omdat voor veel andere geplande kantoren nog geen huurders zijn gevonden.
Zo is er nog geen nieuws over het gebouw Aurora. Dat duurzame gebouw werd door NS Poort ontwikkeld voor Econcern, maar dat bedrijf ging failliet.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.