Topmannen Kroon Real Estate opgepakt

REGIO - De financiële opsporingsdienst FIOD heeft de bekende interieurontwerper Jan des Bouvrie in verband gebracht met een fraudezaak waarvoor vastgoedhandelaren Evert Kroon en zijn collega Arjen de G. van Kroon Real Estate vorige week zouden zijn opgepakt.
Het duo zouden hebben gefraudeerd met bouwfacturen en verbouwingen aan privépanden. Dinsdag liet het OM weten dat de rekeningen voor deze privépanden vermoedelijk zijn gefactureerd aan de bv's van een van de verdachten.
De in rekening gebrachte omzetbelasting is bij de Belastingdienst teruggevraagd en vervolgens uitbetaald. Het geschatte nadeel voor de Belastingdienst bedraagt ongeveer 1,5 miljoen euro.

AANHOUDINGEN

De FIOD-ECD heeft bij tientallen bedrijven in het hele land administratie in beslag genomen. Omdat het onderzoek nog loopt, kan de opsporingsdienst verdere aanhoudingen niet uitsluiten.
De rol van Des Bouvrie in de zaak is niet geheel duidelijk, omdat het OM niets wil zeggen. Ook Des Bouvrie is niet beschikbaar voor commentaar, vertelde zijn medewerkster.
Het onderzoek naar de fraude begon na een 'projectmatige aanpak' (project Nokvorst) van vastgoedondernemingen door de Belastingdienst. Hierin worden risicovolle transacties in de vastgoedsector bekeken aan de hand van openbare bronnen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.