Kort nieuws: Utrechts orgel naar Sjanghai

REGIO - Het Utrechtse draaiorgel 'De Drie Pruiken' vertrekt vandaag naar China . In Sjanghai is binnenkort de wereldtentoonstelling waar zeker 70 miljoen mensen onder andere dit orgel komen bekijken. Het instrument gaat niet in één stuk op reis: hij is uitelkaar gehaald, verpakt en zal per vliegtuig naar China worden gebracht.
* Op de Rondweg in Amersfoort is een snelheidsduivel uit Hoogland gepakt. De 51-jarige vrouw haalde een snelheid van 136 km/u terwijl daar 80 geldt als maximum. Ze mocht direct haar rijbewijs inleveren.
* Op de Bessenvlinderstraat in Veenendaal is dinsdagavond een 16-jarig fietser door drie jongens tot stoppen gedwongen. Ze sloegen het meisje in elkaar en gingen er vandoor met haar geld. De daders hebben een licht-getint uiterlijk en ze hadden tijdens de beroving hun gezicht deels bedekt met een sjaal.
* Op de Laan van Chartroise in Utrecht is een vrouw van haar fiets geduwd en beroofd. De 19-jarige vrouw kwam van de Oudenoord af toen zij werd omgeduwd. Vervolgens werd haar tas gestolen en renden twee jongens weg De politie hoopt dat getuigen zich melden.
* Op het Jaarbeursplein in Utecht hield een 31-jarige man er wel hele aparte verkooptechnieken op na. De 31-jarige Utrechter bood een voorbijganger een laptop aan. Toen deze niet geïnteresseerd bleek begon de Utrechter te dreigen. Daarop werd de politie gebeld die de man wilde aanhouden. De man verzette zich flink tijdens zijn arrestatie maar ging uiteindelijk toch mee naar het bureau.
* Twee autokrakers in Utrecht zijn op heterdaad betrapt op de Dudoksingel. De jongens waren daar dinsdagochtend bezig een auto open te breken. Dit werd gezien door getuigen. Toen agenten arriveerden, ging het duo er per voet vandoor. Na een korte achtervolging konden agenten een 14-jarige verdachte in zijn nekvel grijpen. De tweede jongen ontsnapte maar werd later alsnog aangehouden.
* In de Zonstraat in De Meern is een hennepkwekerij aangetroffen. Het ging om een totaal van 293 planten.
De energiemaatschappij constateerde dat de stroom illegaal en op gevaarlijke wijze werd afgetapt.
Wie de eigenaar van de planten is, blijft nog onbekend.
* Pearson Education presenteert vandaag in de Jaarbeurs de eerste volledige Engelse lesmethode voor de basisschool. Het pakket is bedoeld voor alle groepen, dus vanaf groep 1. Van de 7000 basisscholen in ons land zijn op dit moment 300 scholen die ook kleuters al Engelse les geven, maar dan met een eigen methode.
* De politie in de regio Eemland is een nieuwe campagne gestart tegen insluipers. Met papieren voetafdrukken wil het korps burgers attenderen op het sluiten van ramen en deuren. De voetjes worden tijdens surveillances door de wijk in woningen achtergelaten, wanneer er sprake is van een inbraakgevoelige situatie.