RTV Utrecht wint twee NL Awards

UTRECHT - RTV Utrecht heeft twee NL Awards gewonnen: één in de categorie live evenementen voor de registratie van de Utrecht Marathon en één in de categorie Sport voor het laatste interview met voormalig FC Utrechtspeler Henny van Schoonhoven.
De omroep voor de provincie Utrecht werd dit jaar met vijf items genomineerd voor de NL Awards 2009, de jaarlijkse onderscheiding voor de beste producties van de regionale omroepen.
De serie Halte van de regionale omroep RTV Rijnmond is onderscheiden met de Gouden NL Award. Die prijs wordt jaarlijks toegekend aan de beste mediaproductie van een Nederlandse regionale omroep.
De jury noemde de serie Halte "mooi, menselijk, ontroerend, herkenbaar en prachtig gemonteerd en gedraaid door een zeer getalenteerde cameraman". De regioserie kreeg ook de prijs voor beste externe tv-productie.

TURKISH AIRLINES

In de categorie radionieuws ging de NL Award naar RTV Noord-Holland voor het verslaan van de crash van een toestel van Turkish Airlines bij Schiphol. De prijs voor beste nieuwsproductie op tv ging naar RTV Rijnmond

voor de aflevering van Rijnmond Nieuws over het kraken van de OV-chipkaart.
Oud Zweet van Omroep West kreeg de NL Award voor beste tv-uitzending over sport. In de categorie radio cultuur is Omrop Fryslân onderscheiden voor Buro de Vries giet analooch. De beste culturele uitzending op tv kwam volgens de jury van Omroep Zeeland, met Mene Tekel.
De nieuwe prijs voor het beste crossmediale programma was voor De Zeeuwse 40 van Omroep Zeeland.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.