Kort nieuws: Woeste moeder steelt uit winkel

REGIO - In de Amersfoortse binnenstad is een agressieve winkeldief in de boeien geslagen. De 22-jarige vrouw uit Hoevelaken werd op heterdaad betrapt door een cassière en sloeg direct wild om zich heen.
Ook probeerde ze de medewerker te bijten.Tijdens die worsteling pakte een bekende van de verdachte de baby van de vrouw uit de kinderwagen om vervolgens hard weg te rennen. In de kinderwagen werden vervolgens meerdere gestolen spullen gevonden.
* De politie in Utrecht heeft een partij vermoedelijk gestolen spullen in beslag genomen. Die stonden opgeslagen in een schuur bij een woning aan de Nicolaas Ruychaverstraat. De vondst bestond onder meer uit honderden pakjes sigaretten, meer dan honderd spaarlampen, en tientallen telefoons. Een 59-jarige verdachte zit vast in de zaak. Ondertussen onderzoekt de politie waar de spullen vandaan komen.
* De politie in Utrecht heeft vijf Hongaren in een bestelbus opgepakt. Die gedroegen zich verdacht op de Agamemnondreef. Ze keken in tuinen en hingen rond bij brandgangen en woningen. In hun bus lagen inbrekersgereedschap en een laptop. De vijf zitten vast. De politie doet verder onderzoek.
* Een politieagent in burger heeft op de A2 bij Vianen een racende Amsterdammer op heterdaad betrapt. De man werd geklokt op 157 km/u, waar 90 als maximum geldt. Hij mocht direct zijn rijbewijs inleveren.
* In Loenersloot heeft de politie een grote wietvangst gedaan. Daarbij werden tientallen zakken hennep in beslag genomen en drie mannen gearresteerd. Het ging hier om een man uit Purmerend en twee Amsterdammers van 35 en 61 jaar. De hennep lag in een huis aan de Rijksstraatweg. Ook zijn twee auto's en een bestelbus voor onderzoek in beslag genomen.
* Na een botsing tussen een bromfietser en een automobilist is een vrouw in De Bilt gewond geraakt. De automobilist sloeg linksaf op de Dorpsweg maar zag de bromfiets hierbij over het hoofd. De 23-jarige bestuurder raakte gewond aan haar arm en is naar het ziekenhuis gebracht.
* In De Bilt is een gewelddadige winkeldief op de Looydijk aangehouden. De 39-jarige Zeistenaar weigerde bij de kassa af te rekenen. Het personeel wilde hem hierop aanhouden waarop de man begon te slaan. Een medewerker wist de man tegen de grond te werken en in bedwang te houden totdat de politie arriveerde. Die heeft de man gearresteerd.
* Tientallen scooterrijders in Amersfoort zijn gisteren op de bon geslingerd. De polite stond op de Leusderweg en haalde meer dan honderd scooteraars naar de kant. De meeste bekeuringen hadden betrekking op snelheid of technische staat.
* Jan Okken van de lokale partij Onafhankelijken in Oudewater is geeerd met een stadspenning. Het raadslid kreeg de onderscheiding uit handen van burgemeester Ruigrok. Jan Okken neemt na 7 jaar afscheid van de Oudewaterse raad.
* In Woerden heeft een vrouw van middelbare leeftijd met een babbeltruc een bejaarde dame van 87 jaar bestolen. De babbelaar belde aan het eind van de ochtend aan bij een huis op de Chrysantstraat. Zij vertelde namens het Rode Kruis reizen aan te bieden. De bewoonster liet de vrouw binnen en gaf haar uiteindelijk 50 euro. Toen de babbelaarster weg was, miste de 87-jarige dame haar portemonnee.
* Utrecht gaat voor 7,5 miljoen euro onderhoudswerk aan provinciale wegen versneld uitvoeren om de crisis te bestrijden. Er wordt zo'n 60 kilometer weg aangepakt. Het werk bestaat vooral uit het vervangen van asfalt en het aanbrengen van nieuwe strepen op de weg.
* In Culemborg is een winkel in de wijk Terweijde overvallen. Gisteren was het raak aan het Chopinplein. Het was voor de politie aanleiding een sms-alert te versturen, maar vooralsnog zonder resultaat: de overvaller ging er gisteren mét buit rennend vandoor en ontsnapte.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.