Des Bouvrie:rekening ging naar foute BV Kroon

NAARDEN - Interieurontwerper Jan des Bouvrie voelt zich als een hond behandeld door de FIOD en de politie omdat hij een rekening naar een verkeerde BV van Kroon heeft gestuurd.
Dat zei hij donderdagmiddag op een persconferentie in zijn kantoor in Naarden.
Des Bouvrie wordt samen met vastgoedmagnaat Evert Kroon uit Bosch en Duin verdacht van grootschalige belastingfraude waarbij de fiscus voor anderhalf miljoen zou zijn opgelicht.
Des Bouvrie zegt van niets te weten. Hij stuurde een rekening naar het bedrijf van Kroon voor geleverde diensten. Door een fout werd die rekening naar de verkeerde BV gestuurd, maar dat werd later door Des Bouvrie's boekhouder rechtgezet.

GEVANGENIS

"Ik ben twee dagen, drie uur lang, ondervraagd over deze factuur", aldus Des Bouvrie, die zegt twee dagen geleden door de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst FIOD van zijn bed te zijn gelicht en in de cel te zijn

gezet.
Volgens Des Bouvrie kwamen er drie weken geleden al mensen van de fiscus naar het bedrijf van Des Bouvrie "voor onderzoek naar derden". De ontwerper zegt dat er toen facturen zijn meegenomen. Een aantal dagen geleden werd, aldus Des Bouvrie, de zaak opnieuw bezocht door de FIOD.
"Toen is opnieuw naar die factuur gevraagd. Die hebben ze meegekregen. Ze hadden ook mij kunnen vragen om meer gegevens maar dat hebben ze niet gedaan."

Evert Kroon is een geboren zakenman

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.