Utrechtse Kamerleden balen van vertrek Bos

DEN HAAG/UTRECHT - Het Utrechtse Tweede-Kamerlid Hans Spekman baalt van het vertrek van Wouter Bos. Zijn fractie- en stadsgenoot Staf Depla noemde het tegen RTV Utrecht zelfs "klote".
Volgens Spekman, vroeger PvdA-wethouder in Utrecht, wist Bos als partijleider mensen te binden en heeft hij de partij altijd vakkundig geleid. Spekman was in zijn periode als bestuurder van Utrecht maar vier dagen per week beschikbaar, omdat hij bewust tijd wilde vrijmaken voor zijn gezin. Hij begrijpt de beslissing van Bos dan ook goed.
Wouter Bos stopt als politicus in de Den Haag, omdat hij meer tijd wil besteden aan zijn gezin. Hij stelt zich niet kandidaat voor het lijsttrekkerschap van de PvdA en is ook niet beschikbaar voor andere functies na de politiek, zei hij vanmorgen in een persconferentie.
Over de opvolging van Bos is nog niets definitief, maar de naam van Job Cohen klinkt steeds duidelijker. Die zou ook de voorkeur van Bos genieten.
Wouter Bos is 12 jaar actief geweest in de landelijke politiek; als kamerlid, aanvoerder van de PvdA, staatssecretaris, minister en vice-premier.

Utrechts Kamerlid Hans Spekman over vertrek Bos
Utrechts Kamerlid Staf Depla over vertrek Bos

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.