Kort nieuws: Boetes voor rij-instructeurs

REGIO - Op verschillende plaatsen in de regio zijn autorijscholen gecontroleerd. De politie haalde tientallen lesauto's van de weg, zoals in Amersfoort en Maarssen.
Daarbij werden bekeuringen uitgedeeld omdat de instructeur geen goede papieren bij zich had. Zes lessen werden gestaakt, omdat de leerling geen ID-bewijs bij zich had.
* Een 42-jarige vrouw uit Nieuwegein heeft haar gestolen fiets teruggevonden. Ze zag hem gistermiddag in een voortuin aan de Galecop staan en belde direct de politie. Bij navraag bleek de 'nieuwe' eigenaar een 14-jarige jongen. Hij heeft zijn buit teruggegeven en is aangehouden.
* Op de Nijverheidsweg in Amersfoort is een 16-jarige jongen gewond geraakt bij een aanrijding. Het slachtoffer had net getankt met zijn scooter en reed tegen het verkeer in de weg op, waar een automobilist hem niet kon ontwijken. De jongen is met de ambulance vervoerd naar het MMC.
* De politie in Amersfoort waarschuwt voor een babbelaar. Het lijkt erop dat er deze man al heeft toegeslagen op de Houtmanstraat, Bloemendalsestraat, Pullstraat en Roggeveenstraat. Daarbij wist hij zich twee keer met een smoesje om te bellen naar binnen te praten en spullen te stelen. Het zou gaan om een man van ongeveer 40 jaar met een Noord-Afrikaans uiterlijk. De laatste tijd wordt ook Soest trouwens geplaagd door babbelaars.
* In Maarssen is een meisje van 11 jaar beroofd van haar mobiele telefoon. Dat gebeurde op een kinderboerderij in Reigerskamp. Op het terrein ligt een vlot in het water. Een paar jongens dreigden het meisje op het midden van het water achter te laten. Toen ze zei dat ze de politie zou bellen, pakten ze haar telefoon af.
Een vriendinnetje van het meisje wist het vlot met een touw naar de kant te trekken. De daders gingen er vandoor. De telefoon werd later in Reigerskamp teruggevonden.
* Op de Gloriantdreef in Utrecht is een 76-jarige vrouw beroofd. Twee mannen gingen er vandoor met haar portemonnee en via beveiligingscamera's was te zien dat ze in een rode auto stapten. Die auto werd niet veel later gezien bij winkelcentrum Overkapel en door de politie aan de kant gezet. De verdachten zijn aangehouden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.