Justitie laat topmannen Kroon en De G. gaan

ZEIST - Evert Kroon, topman van de vastgoedonderneming Kroon Group uit Zeist, is vrijdagavond door Justitie vrijgelaten. De financieel directeur Arjen de G. kwam al eerder op de dag op vrije voeten.
Kroon en zijn financieel directeur werden op 2 maart opgepakt omdat hij door de FIOD wordt verdacht van fraude met bouwfacturen en verbouwingen aan privépanden.
In een persbericht stelt de Kroon Group dat Kroon eerder volledig heeft meegewerkt met de Belastingdienst. Die heeft de financiele administratie volledig kunnen doorzoeken. Over enkele discussiepunten was volgens het bedrijf al overeenstemming, toen Kroon werd opgepakt.
De directeur is aangedaan door de hechtenis, die hij zwaar en buitenproportioneel noemt. Kroon overweegt een schadeclaim in te dienen.

NOKVORST

Het onderzoek naar de fraude begon na een 'projectmatige aanpak' (project Nokvorst) van vastgoedondernemingen door de Belastingdienst. Hierin worden risicovolle transacties in de vastgoedsector bekeken aan de hand van openbare bronnen.
Ook interieurontwerpen Jan des Bouvrie is betrokken bij de zaak. Hij stelt dat hij een factuur voor gedane werkzaamheden naar een foute bv heeft gestuurd. Later heeft hij die factuur alsnog naar het goede bedrijf gestuurd.