Kort nieuws: Fietser op vluchtstrook A27 bij Houten

REGIO - Een dronken man vond het zaterdagnacht leuk om op de vluchtstrook van de A27 bij Houten te gaan fietsen. De Nieuwegeiner werd rond twee uur van de weg gehaald en bleek gedronken te hebben. De beschonken man mocht nuchter worden in een politiecel en kreeg een proces-verbaal mee naar huis.
* Een Belgische bestuurder op de A2 reed zaterdagavond 146 kilometer per uur waar 90 is toegestaan vanwege wegwerkzaamheden. De 46-jarige verdachte betaalde zijn boete van 400 euro ter plekke.
* In Utrecht stelde een verkeerd geparkeerde man op de Berkstraat het niet op prijs dat hij een bon kreeg. De man schopte vrijdagavond in zijn woede een parkeercontroleur tegen zijn kaak. De bestuurder stapte vervolgens in en reed weg. De controleur heeft aangifte gedaan en de politie onderzoekt de zaak.
* In Kamerik zijn gewonden gevallen na een aanrijding tussen twee auto's. Het ongeluk gebeurde vrijdagmiddag op de kruising van de N212 met de Spruitweg. Hierbij werd een personenauto in de flank geraakt door een andere wagen en eindigden de twee bestuurders gewond in het Hofpoortziekenhuis.
* Een controleur in Utrecht is zaterdagmiddag in een bus op de Wolgadreef door een zeventienjarige jongen geslagen. De aanleiding is onduidelijk. Omdat de jongen zich tegen zijn arrestatie verzette legden agenten hem in een nekklem. Vervolgens is hij mee naar het bureau genomen.
* In Zeist zijn valse collectanten actief. De man en een vrouw waren zaterdagavond zogenaamd aan het inzamelen voor een project in Suriname. Het duo deed dit in de Montessoriflat aan de Laan van Vollenhove. De politie waarschuwt mensen altijd te vragen naar de legitimatie van collectanten.
* In Mijdrecht is vrijdagnacht een benevelde bestuurder van een scooter aangehouden. De jongen werd op de Veenweg gecontroleerd en bleek dronken. Omdat hij een beginnende bestuurder is mocht hij zijn rijbewijs inleveren.
* Op de Margareta van Parmadreef in Utrecht ging zaterdagavond een auto in vlammen op. Vermoedelijk is deze aangestoken. De politie zoekt daarom nog naar getuigen.