Kort nieuws: Politie pakt wilde plasser Baarn op

REGIO - De politie in Baarn heeft een man aangehouden voor bedreiging. Een vrouw sprak de man aan toen hij vanaf een sporthal naar beneden plaste.
Na een woordenwisseling bedreigde de wildplasser de vrouw. De politie werd opgeroepen en nam de agressieve wildplasser mee naar het bureau.
* De ziekenhuizen in de provincie Utrecht zetten hun aanpak van kindermishandeling door. Vandaag worden daarvoor de afspraken ondertekend in aanwezigheid van demissionair minister Rouvoet van Gezinszaken.De aanpak bestaat voornamelijk uit extra scholing voor het ziekenhuispersoneel, zodat zij kindermishandeling eerder herkennen.
* In Utrecht is een beschonken automobilist aangehouden, die eerder al zijn rijbewijs moest inleveren. De politie werd gebeld door getuigen die zagen dat de man opnieuw zijn auto instapte. De 35-jarige Utrechter was niet lang daarvoor al door de politie aangehouden voor rijden onder invloed. Na een blaastest bleek hij nog steeds dronken. De automobilist kreeg een nieuw rijverbod en zijn auto werd in beslag genomen.
* Een golf van tasdiefstallen in Woerden. In de afgelopen weken heeft de politie meerdere meldingen binnengekregen van diefstal uit niet afgesloten fietstassen. Volgens getuigen zijn de daders twee jonge jongens die al fietsend uit de tassen stelen. Vooral oudere vrouwen zijn het slachtoffer. Ondanks extra surveilleren door de politie agenten zijn de dieven nog niet gepakt. De politie roept getuigen op zich te melden.
* In Amersfoort is een man uit Vlissingen in korte tijd twee keer op de bon geslingerd. Zaterdagnacht werd hij bekeurd omdat hij dronken achter het stuur van zijn auto zat. Ook moest hij zijn rijbewijs inleveren. Zondagmiddag zagen agenten hem op de Hogeweg rijden. De 28-jarige Zeeuw zei dat hij de auto naar familie wilde brengen. Dat was voor de politie geen excuus. De man is aangehouden.
* In Bunnik is een 18-jarige jongen uit Houten aangehouden die zonder vergunning zat te vissen. Hij had gistermorgen een stekje gezocht bij het water langs de Rhijnauwenselaan, maar werd betrapt door de politie.
De agenten controleerden zijn visspullen en vonden daar een katapult tussen. De visser kreeg een bekeuring voor verboden wapenbezit en vissen zonder vispas.
* In Montfoort zijn vannacht twee Litouwers aangehouden op verdenking van een autokraak. De mannen van 24 werden opgepakt vlak nadat in de buurt een getuige de politie had gewaarschuwd dat er ingebroken werd in een auto. Het duo voldeed aan het signalement en had geen verklaring waarom ze daar midden in de nacht rondreden. Ze hadden inbrekersgereedschap bij zich en precies zo'n radiofrontje als er uit de gekraakte auto was gestolen.
* Een flinke kloppartij in Baarn zondagmorgen rond 2 uur. Agenten werden door uitgaanspubliek gewaarschuwd dat er een vechtpartij gaande was op de Laanstraat. Daar aangekomen, nam een van de vechtersbazen de benen. De ander werd tot rust gemaand. Maar tien minuten later troffen de agenten de twee opnieuw aan in een vechtpartij, dit keer op de Nieuwstraat. En weer ging een van de mannen er vandoor bij het zien van de politie. Twee verdachten werden opgepakt. De vechtersbaas die de benen nam, wordt binnenkort aangehouden.
* Met veel moeite heeft de politie in Utrecht een 80-jarige autorijder aan de kant van de weg gezet. De man reed op 't Goylaan twee keer door rood en een keer door oranje. Ook was de man flink aan het slingeren. Bij een blaastest bleek niet dat de man teveel gedronken had. De automobilist verklaarde dat hij de weg kwijt was en tijdens het rijden op de kaart had gekeken. De agenten gaven hem een bekeuring en wezen hem daarna de goede weg.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.