OM eist 18 jaar voor fatale overval

UTRECHT - De officier van justitie in Utrecht heeft achttien jaar gevangenisstraf geëist tegen de 27-jarige Eduard S. uit Roemenië. Hij wordt onder meer verdacht van de overval die fataal afliep voor Veenendaler Wim van Ravenswaaij.
Volgens de aanklager is de verdachte de initiatiefnemer van twee "buitensporig gewelddadige" woningovervallen in Amsterdam en Veenendaal. Tegen twee medeverdachten van 28 en 31 jaar heeft het OM zestien jaar cel geëist.

STROPDAS

S. kende beide slachtoffers. In Veenendaal overviel hij een jaar geleden samen met drie landgenoten de 67-jarige Van Ravenswaaij in diens woning. Ze bonden hun slachtoffer vast met zijn eigen stropdas.
Daarna hebben ze een breekijzer uit de auto gehaald, de kluis opengebroken en zijn er, toen het alarm afging, met de spullen vandoor gegaan waarbij ze hun slachtoffer voor dood achterlieten. Uit de sectie blijkt dat de verwondingen aan de hals niet alleen duiden op kneveling, maar dat de hals van de man is samengedrukt.
Het slachtoffer werd de volgende ochtend gevonden door een thuishulpmedewerkster. Zijn 99-jarige moeder, die ook in het huis woonde, had niets gemerkt.

DIEFSTAL MET GEWELD

Daarnaast acht het Openbaar Ministerie bewezen dat drie van de vier verdachten zich drie dagen voor dit delict schuldig hebben gemaakt aan een soortgelijke diefstal met geweld in Amsterdam. Bij dit incident werden de mannen gestoord en werden alleen geld en goederen gestolen. Maar ook toen werd er veel geweld gebruikt.
Tegen een 20-jarige verdachte die alleen bij de Veenendaalse zaak betrokken is, eiste de aanklager elf jaar cel.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.