NS zet speciale ov-chiptrein in

UTRECHT - De NS gaan vanaf dinsdag met een speciale ov-chipkaarttrein rijden. Op die manier wil het spoorbedrijf de ov-chipkaart extra onder de aandacht van reizigers brengen.
De paarse dubbeldekker is onderdeel van de campagne om de ov-chipkaart verder onder de aandacht van de reiziger te brengen. De speciale trein blijft een jaar rondrijden. In de zomer gaat er nog een tweede paarse ov-trein rijden.
Vanaf dinsdag mogen studenten alleen nog in het openbaar vervoer reizen met een ov-chipkaart. Het overgrote deel van de studenten heeft inmiddels zijn ov-chip opgeladen. Een klein deel kan niet worden bereikt.

CONTROVERSIEEL

De ov-chipkaart is zeer controversieel. Zo is de beveiliging niet op orde, worden sommige routes duurder en kunnen mensen niet meer voor elkaar betalen. Ook moeten mensen die amper van het openbaar vervoer gebruik maken een kaart aankopen met daarop e30 euro.
Bovendien is de privacy in het geding omdat de vervoersmaatschappijen precies weten wie wanneer en waar met bussen en treinen reizen. De Consumentenbond gaf de ov-chipkaart daarom vandaag nog de Flater-Award.
De invoering van de ov-chipkaart heeft de staat al honderden miljoenen euro's gekost.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.