Kort nieuws: Prinses Margriet komt ic-centrum openen

REGIO - Het UMC Utrecht heeft een prinses bereid gevonden om het nieuwe Intensive Care Centrum te openen. Op 16 april komt Prinses Margriet naar Utrecht.
Het centrum telt 36 eenpersoonskamers en is gebouwd op het dak van het UMC. Het is inmiddels twee weken in gebruik.
* Op de Koningsweg in Utrecht is een motorrijder uit Schalkwijk aangereden door een auto. Hij is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De automobilist bleef ongedeerd. De Rotterdammer kwam uit een uitrit, trok op, en zag de motorrijder over het hoofd.
* In de hennepkwekerij die gisteren werd opgerold aan de Utrechtse Groeneweg stonden meer dan 250 potten met planten. De politie deed een inval na een tip. Alle hennep en alle apparatuur zijn meegenomen. De eigenaar, die ergens stroom aftapte, loopt nog vrij rond.
* Herman van Veen heeft sinds dinsdagmiddag zijn eigen tentoonstelling. Vijftien van zijn schilderijen hangen bij elkaar in het Singer Museum in Laren. Aanleiding voor de expositie is de 65e verjaardag van de zanger uit Soest, afgelopen zondag. Om dat te vieren kreeg Van Veen afgelopen zondag nog een Edison voor zijn hele oeuvre.
* In Woerden is de bestuurder van een witte bestelbus die maandagmorgen doorreed na een aanrijding nog steeds niet gevonden. De bestuurder reed op een rotonde een 16-jarige brommerrijder uit Mijdrecht aan.
De jongen raakte gewond aan zijn knie, en zijn brommer raakte beschadigd.
* In Breukelen is een witte scooter met rode velgen gestolen. Dat gebeurde gistermiddag op een schoolplein aan de Schepersweg. De verdachte is een jongen van een jaar of 16. Hij had een zwart petje op en een donkerbruine jas met een capuchon.
* In Vinkeveen zijn vannacht twee jonge Roemenen opgepakt voor inbraak.Volgens de politie hadden ze het voorzien op een winkel aan de Herenweg. Eén inbreker werd op straat ingerekend, de ander had zich verschanst in een auto.
* In Maarssen heeft een dronken man een agente geslagen. Ze raakte lichtgewond en heeft aangifte gedaan. De 22-jarige Maarssenaar werd aangehouden omdat hij op het Harmonieplein tegen de glazen deur van een supermarkt stond te trappen. Toen de agente zijn legitimatie wilde zien, vloog de man haar aan.
* In Lopik zijn twee mannen uit Litouwen opgepakt voor het stelen van brandstof. Ze wilden die met een tuinslang en een jerrycan uit een vrachtwagen halen, maar werden betrapt door een voorbijganger, die meteen 112 belde. Na een achtervolging door de politie kon het stel worden opgepakt.