Kort nieuws: Inbraken opgelost door DNA-match

REGIO - Dankzij DNA-sporen heeft de politie een aantal inbraken in Nieuwegein, De Bilt en Soest opgelost. Vergelijkend DNA-onderzoek leverde diverse matches op met twee twintigers uit het Friese Stiens. Een van hen is inmiddels veroordeeld, de zaak van de ander dient binnenkort.
* Rechercheurs van het district Rijn & Venen hebben een beroving opgelost. Vorig jaar november werd in Maarssen een 29-jarige automobiliste in haar auto beroofd van haar tas, die op de bijrijderstoel lag. Vier maanden na dato zijn twee mannen en een vrouw uit Maarssen aangehouden. Ze zitten vast voor verhoor.
* Dominee Glashouwer uit Amersfoort is Koninklijk onderscheiden. Glashouwer heeft zich ruim 25 jaar ingezet voor het verbeteren van de relatie en het begrip tussen Joden en niet-Joden. Verder was hij mede-oprichter van de Evangelische Omroep en stond hij aan de basis van de Evangelische Hogeschool in Amersfoort.
* In Zeist is een internetkoper beroofd van zijn auto. Op de Laan van Vollehove pikte hij drie mannen op, die hem iets wilde verkopen. In zijn auto werd hij plotseling bedreigd met een vuurwapen. De 19-jarige man uit Den Bosch wist te vluchten en waarschuwde de politie. Zijn groene Opel Corsa is niet meer teruggevonden.
* In Nieuwegein is een lastige man van straat gehaald. Hij stond bij zijn ex-vriendin voor de deur in Batau Noord. De politie kwam erbij en pakte de Utrechter op omdat hij nog 20 dagen celstraf uit moest zitten.
* Met het aannemen van de crisis- en herstelwet door de Eerste Kamer komen verschillende bouwprojecten weer in beweging. Ook in onze regio zijn er projecten die vallen onder deze nieuwe wet. Zo kan nu eerder begonnen worden met de bouw in het stationsgebied in de stad Utrecht. De nieuwe wet moet de economie een impuls geven.
* Twee auto's total-loss en één gewonde, gisteravond in Amersfoort. Een 41-jarige automobilist uit Veenendaal besloot op het laatste moment van strook te wisselen bij het voorsorteren. Daarbij raakte hij een tegemoetkomende auto op de neus. De bestuurder van deze wagen, een 27-jarige Amersfoorter, is naar het ziekenhuis vervoerd.