Burgemeester: Geweldsgolf Veenendaal onacceptabel

VEENENDAAL - De Veenendaalse burgemeester Elzenga is geschokt door het geweld afgelopen weekend in de binnenstad. Hij noemt de drie berovingen, waarbij ook gestoken is, a-sociaal en onacceptabel. Dat zei hij op een persconferentie over de zaak.
De politie heeft een rechercheteam met acht agenten op de zaak gezet om het verband tussen de incidenten te onderzoeken. Er zijn aanwijzingen dat het om dezelfde groep gaat.
Burgemeester Elzenga heeft aan het einde van de dag een spoedoverleg met woordvoerders van de Marokkaanse gemeenschap. Mogelijk dat de daders dus in die hoek moeten worden gezocht.
Het geweld waar Elzenga boos over is, vond plaats in de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 maart. toen werden drie mensen beroofd.
Rond 03.10 uur werd een 21-jarige fietser beroofd op de Kastanjelaan door vier jongens. Hij werd geschopt en geslagen en moest zijn kleding uittrekken.
Een uur later, rond 04.10 uur werd een 19-jarige man slachtoffer van straatroof op de Kanaalweg. De man uit Veenendaal werd vastgepakt door drie personen en werd vervolgens naar de grond gewerkt. Ook hij werd bestolen van zijn portemonnee en moest zijn kleding uittrekken waarna de verdachten verdwenen.
Rond 04.20 uur werd een 20-jarige man uit Veenendaal aan de Zandstraat gestoken was met een scherp voorwerp. Vermoedelijk wilden drie personen de man beroven, maar mislukte dit. Het slachtoffer ligt op dit moment nog in het ziekenhuis met een klaplong.
De politie roept getuigen op zich te melden bij de politie. Specifiek ook naar getuigen die het slachtoffer (deels) ontkleed hebben zien lopen aan de Kastanjelaan. Dit slachtoffer heeft namelijk wel om hulp gevraagd bij enkele passanten maar kreeg deze niet.
SIGNALEMENT:
- Drie mannen;
- Allen met een licht getinte huidskleur, 18 tot 23 jaar, tussen 1.70 en 1.85, slank postuur;
- Eén verdachte had zwart haar met grove krullen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.